Nieuws Antwerpen Stegmann zoekt vooral technische profielen

Stegmann zoekt vooral technische profielen

Stegmann zoekt vooral technische profielen

nieuw logoStegmann is nauwelijks zeven jaar gevestigd in Antwerpen maar de specialist in uitzendarbeid en werving/selectie heeft ondertussen reeds een heel netwerk aan kantoren uitgebouwd in de rest van Vlaanderen. Stegmann heeft zich onlangs gepositioneerd als een nieuwe structurele partner voor Made in Antwerpen.

Human Resources is vandaag een hard omstreden markt. Vooral omdat het aanbod aan goed opgeleid personeel vandaag uiterst schaars is. Nogal wat ondernemingen menen in die problematiek een eigen profiel te kunnen leggen. De concurrentie is dan ook hard.

Stegmann is de dochter van de Duitse groep 7/S/Group. Het bedrijf oriĆ«nteert zich voornamelijk naar technische profielen. “Vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om ons te vestigen op het Eilandje”, zegt zaakvoerster Vanessa Meeuws. “Wij zijn nu eenmaal geen inloopkantoor. Wij werken met kandidaat-werknemers altijd op afspraak. Maar terwijl wij hier voor enkele jaren nog helemaal alleen zaten hebben zich ondertussen ook enkele concurrenten hier gevestigd. Ze volgen kennelijk onze richting.”

De nieuweling is in die nauwelijks zeven jaar heel snel gegroeid. Ook dit jaar weer. “Ik mag ervan uitgaan dat we dit jaar weer een groei van 15 tot 20% zullen neerzetten”, zegt Vanessa Meeuws. “In die mate dat we dit jaar ongetwijfeld op een omzet van 14,5 miljoen euro zullen eindigen. In 2013 was dit 12 miljoen euro.”

Ondertussen is het netwerk uitgebreid tot acht kantoren. Deinze is de laatste nieuwkomer in de groep. Vandaag worden in totaal 40 mensen tewerkgesteld.

Stegmann is in eerste instantie gebouwd op uitzendarbeid. Daarvoor kun je in alle acht kantoren terecht. Daarnaast doen drie kantoren ook aan werving & selectie (Antwerpen en Geel en het buitenbeentje Rozendaal in Nederland). Stegmann doet ook aan outplacement.

Met IT Solutions en Medica Solutions heeft het bedrijf zich tevens toegespitst op twee snel groeiende deelmarkten. Waarbij de inbreng van hoog geschoolde profielen uiteraard heel belangrijk is. IT Solutions en Medica Solutions opereren vanuit Zaventem.

“Het feit dat veel klanten van het eerste uur nog altijd klant bij ons zijn sterkt ons in onze overtuiging dat wij de juiste strategie volgen,” zegt Vanessa Meeuws nog. “Wij worden erkend als een gevestigde waarde in de sector en in de markt. Een recent onderzoek heeft ons gekwalificeerd als een betrouwbare partner.”

Stegmann blijft ondertussen verdere groeiplannen uittekenen. Volgend jaar komen allicht Brussel en Gent aan de beurt. Het bedrijf runt vandaag kantoren in Antwerpen, Deinze, Geel, Hasselt, Mechelen, Temse, Turnhout en Zaventem.

De 7/S/Group, het moederbedrijf van Stegmann telt als organisatie meer dan 25 jaar ervaring in de arbeidsmarkt en behoort tot een van de meest toonaangevende werkgevers in flexibele arbeid in Duitsland. De groep telt meer dan 250 vestigingen on Duitsland en is ondertussen ook actief in verscheidene Europese markten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.