Manu en Michiel Beers – oprichters van Tomorrowland Foto: Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Succesduo achter Tomorrowland schittert in Galerij der Prominenten van Voka

Manu en Michiel Beers, de twee broers achter het waanzinnige succes van Tomorrowland, kregen een gouden plaat als wereldwijde regio-ambassadeurs. Met Tomorrowland zetten de regio Antwerpen internationaal op de kaart en daarvoor worden de ondernemers nu vereeuwigd. De broers mochten hun gouden plaat woensdag onthullen in de galerij de Prominente van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

“Met elk jaar meer dan 400.000 bezoekers uit 200 landen is dit festival van de elektronische muziek in Boom uitgegroeid tot een van onze bekendste exportproducten. De verdienste van Manu en Michiel voor de uitstraling van onze regio is nauwelijks in cijfers te vatten”, onderstreept Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Daarvoor werden de ambassadeurs woensdagavond in de bloemetjes gezet. Het Antwerpse succesduo werd vereeuwigd met de 34ste plaat op de ‘wall of fame’ van de Kamer Antwerpen-Waasland. Zowat tweehonderd personaliteiten en ondernemers woonden het feestelijke moment bij.

Manu en Michiel Beers volgen daarmee Antwerps burgemeester Bart De Wever op, die vorig jaar een plaat kreeg. Andere namen op de lijst zijn onder anderen kunstenaars Luc Tuymans en Panamarenko, topviroloog Peter Piot en het ondernemersduo achter modelabel Essentiel Antwerp. ”Stuk voor stuk Antwerpse personaliteiten die elk op hun eigen manier bijgedragen hebben tot de internationale uitstraling van onze regio als een centrum van ondernemerschap en creativiteit”, klinkt het bij Luwel.

“Cultureel fenomeen”

Dat laatste mag je in het geval van de twee Antwerpse broers bijzonder letterlijk nemen, zegt Luc Luwel. “De feeërieke setting en de luxueuze omkadering van het festival die ooit bedacht zijn door Manu en Michiel, vormen al bijna twintig jaar het unieke handelsmerk van Tomorrowland. Ook de professionalisering waarmee ze van Tomorrowland een wereldwijd cultureel fenomeen hebben gemaakt, bewijst dat ze als ondernemers in de hoogste liga meespelen. Bovendien is zakelijk succes niet hun enige drijfveer. Via initiatieven als de Tomorrowland DJ-Academy en hun Tomorrowland Foundation willen ze ook iets teruggeven aan de samenleving.”

Ook Andreas Pfeffer, de voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, was lovend over het werk van de ondernemende broers. “Manu en Michiel Beers hebben met Tomorrowland een wereldmerk gecreëerd, waarmee ze onze regio in de geesten van wereldleiders, artiesten en duizenden jongeren neergezet hebben als een mekka van creativiteit en innovatie. Daar kan zelfs geen wereldtentoonstelling tegenop.’

Manu en Michiel Beers schatten de erkenning die ze van de Antwerpse ondernemerscommunity krijgen hoog in. “Tomorrowland is zowat het enige grote festival ter wereld dat nog niet door een internationale entertainmentgroep is overgenomen. Dit is nog altijd een honderd procent Vlaams product en daar zijn we bijzonder fier op”, zeggen ze in hun dankwoord. “Het is een fijn gevoel dat we daar vanavond zoveel enthousiaste erkenning voor krijgen. Het geeft ons ook extra motivatie om onze internationale activiteiten verder uit te bouwen hier in Antwerpen.”