Nieuws Antwerpen TAC! bouwde installatie van Garage Jacobs om

TAC! bouwde installatie van Garage Jacobs om

TAC! bouwde installatie van Garage Jacobs om

jacobsmercHet HVAC-bedrijf TAC! uit Wilrijk heeft de koel-en verwarmingsinstallatie van Garage Jacobs uit Sint Niklaas vernieuwd. Het ging erom een economische en flexibele installatie te bouwen met een zo hoog mogelijk comfort voor de gebruikers en een optimaal laag energieverbruik. Belangrijk daarbij was de opdracht om de reeds aanwezige fotovoltaïsche panelen te gebruiken en om te schakelen van stookolie naar gas.

Garage Jacobs is concessiehouder voor Mercedes in het Waasland. De onderneming was aan de vernieuwing van zijn HVAC-installatie toe. HVAC staat voor heating, ventilatie en airco. Het investeringsproject werd mee uitgetekend door de specialisten van TAC! Uit de vele mogelijkheden werd gekozen voor een vierpijpswarmtepomp. Deze warmtepomp kan door middel van de elektrische energie van de panelen, tegelijkertijd koud water van 10°C en warm water van 45°C produceren.

Voor de perioden met lage buitentemperaturen en gering zonlicht opteerde TAC! voor drie Remeha condenserende gasketels. Voor de bestaande verwarming in de werkplaatsen werd dan weer een hoogtemperatuur verwarmingkring geïnstalleerd met eveneens drie ketels. De installatie is voorzien om het vermogen op een eenvoudige manier uit te breiden naar een 70 % hoger verwarmingsvermogen.

Het neusje van de zalm in de hele ombouw is de vierpijpswarmtepomp van 300 kW. In het tussenseizoen kan hiermee een rendement van meer dan 700% bereikt worden. Dit wil zeggen dat er bij een input van 10 kw electriciteit een output van 70 kW wordt verkregen. De Swegon warmtepomp van Zweedse origine heeft 4 compressoren en weegt 4300 kg.

Verder werden alle ventilatiegroepen vernieuwd en voorzien van een warmtewiel om een maximale energierecuperatie toe te laten. Hierbij zijn rendementen van 90% normaal. Bovendien zijn deze groepen voorzien van een all seasons-regeling waardoor zij net zo goed de verwarming als de koeling regelen. De aanwezige vloerverwarming werd eveneens in het totaalconcept opgenomen waarbij de sturing anticipeert op warme en erg koude dagen.

TAC! is meer dan een HVAC-installateur. Het bedrijf probeert met zijn eigen studiedienst ook mee te denken bij de opmaak van nieuwe projecten. De specialisten van TAC! gaan in dit opzicht ook mee in de uitvoering van de airco-installatie of de ventilatie. TAC! werd in 1999 opgezet door Eric Van Overloop die er toen al verscheidene jaren op zitten had in de sector. Verluchting of koeling hadden op dat moment voor hem al lang geen geheimen meer. Hij nam dan ook het initiatief op om zelf in de branche te stappen en met TAC! zijn eigen weg te gaan.

Pakweg 15 jaar later heeft hij al een hele weg afgelegd. De firma stelt nu 20 mensen tewerk TAC! werkt 99% voor bedrijven en instellingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.