Nieuws Antwerpen Tien jaar Wase Wind

Tien jaar Wase Wind

Tien jaar Wase Wind

wasewindDe Wase windmolens tekenen vandaag tien jaar mee de horizonlijnen van het Waasland uit. Uitgerekend in 2005 produceerden ze hun eerste kWh. 1600 klanten blijken ondertussen best tevreden over de samenwerking met Wase Wind. Ook de 2000 coöperanten zullen niet klagen want ze krijgen ook over het boekjaar dat afgesloten werd op 31 maart jl. een dividend van 5,5 %.

Wase Wind is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die zijn stroom voor 100% haalt uit windenergie en die zijn coöperanten stroom levert aan kostprijs. De onderneming draait vandaag op 12 molens.

“Wij boeken over het afgesloten jaar effectief een bedrijfsverlies van 12.000 euro maar met onze financiële opbrengsten van 114.000 euro houden wij netto onder de streep toch een winst over van 102.000 euro”, zegt zaakvoerder Chris Derde. “Wij kunnen er de wettelijke reserve mee aanvullen en onze coöperanten voor het achtste jaar op rij een dividend van dit jaar 5,5% uitkeren.”

Wase Wind haalt als stroomleverancier zijn financiële opbrengsten uit leningen aan Fortech en BredeKop, twee eigenaars/projectontwikkelaars van windturbines. Op die leningen wordt een rente betaald die vervolgens financiële opbrengsten genereert.

Deze week vrijdag zijn alle belangstellenden uitgenodigd op de feestelijkheden bij de windturbine Brabo in Melsele. In de loop van diezelfde week ontvangt Wase Wind overigens drie dagen naeen notabelen uit de buurt en 400 scholieren. Wase Wind wordt als CVBA aangestuurd vanuit Sint-Gillis-Waas.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.