Nieuws Antwerpen Update-pro vond eigen niche in interimmarkt

Update-pro vond eigen niche in interimmarkt

Update-pro vond eigen niche in interimmarkt

babetteDe interimmarkt is een hard omstreden terrein. Het komt er dan ook op aan je eigen niche te vinden. Dominique Matheussen vond die met Update-pro in in de administratieve verwerking van tijdelijke arbeid. “Wij doen niet aan werving en selectie. Wij beperken ons tot de payroll administratie. Lonen, vakantiegeld, sociale bijdragen, belastingen…”

Wie de interimmarkt opgaat ziet door het bos vaak de bomen niet meer. Het aanbod is onvoorstelbaar groot. Dominique Matheussen was  verscheidene jaren actief in de sector vooraleer ze besloot om zelf het initiatief in handen te nemen en een eigen bedrijf te beginnen. Niet het zoveelste interimkantoor maar wel een eigen alternatief erop. Het komt erop neer dat de bedrijven zelf hun eigen tijdelijk personeel blijven aanwerven maar de hele administratie in handen geven van Update-pro. “In het feit dat wij zelf geen kandidaat-tijdelijke werknemers zoeken en selecteren is onze kost naar de bedrijven uiteraard veel lager”, zegt Babette Jacobs, die inmiddels samen met Gitana De-Mulder mee aangetreden is in de startup.

Update-pro is in dit opzicht de administratieve en juridische partner van de bedrijven die tijdelijk personeel in dienst nemen. Naar de tijdelijke werknemers toe schrijft Update-pro de hele contractuele samenwerking met het bedrijf uit, van een transparant arbeidscontract tot een concreet verloningssysteem en een centraal beheer van de hele administratie. “Even terzijde”, zegt Dominique Matheussen nog: “we hadden in ons eerste jaar een foutenlast van hooguit 0,0001% in onze loonafwikkeling. In een ingewikkelde problematiek als tijdelijke arbeid betekent dit nogal wat….”

Update-pro opereert vanop de Desguinlei in Antwerpen en telt reeds zowat 50 bedrijven als klanten. Van een kleine bloemenzaak tot grote havenbedrijven.

Foto: van links naar rechts: Gitana De Mulder, Dominique Matheussen en Babette Jacobs.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.