Nieuws Antwerpen Voka Antwerpen-Waasland bekroont 17 bedrijven met Charter Duurzaam Ondernemen

Voka Antwerpen-Waasland bekroont 17 bedrijven met Charter Duurzaam Ondernemen

Voka Antwerpen-Waasland bekroont 17 bedrijven met Charter Duurzaam Ondernemen

17 bedrijven uit Antwerpen-Waasland gingen het voorbije jaar de uitdaging aan om onder meer over te schakelen naar hernieuwbare bronnen voor hun energieverbruik, recycleerbare bekers in te voeren in de bedrijfskantine of IT-materiaal in te zamelen voor kansarme jongeren. Ze ontvingen daarvoor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, als bewijs voor hun bijdrage aan de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Antea Group en Intervest Offices & Warehouses uit Berchem, Aquafin uit Aartselaar, AZ Klina en Greenspeed uit Brasschaat, DEME uit Zwijndrecht, Gilbert De Clercq uit Temse, drie vestigingen van Group GTS in Kallo, Tessenderlo en Ham, Installatietechniek Verschueren uit Kalmthout, Maatschappij Linkerscheldeoever uit Kallo, Mourik uit Antwerpen, Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen uit Gent en Niko, SBE en Van Hoecke uit Sint-Niklaas. Samen hebben ze het afgelopen jaar zo’n 245 initiatieven genomen die bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Zij worden nu bekroond met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen.

“Onze aanpak met betrekking tot duurzaamheid is van structurele aard en maakt integraal deel uit van onze dagdagelijkse bedrijfsvoering”, getuigt Gunther Gielen, ceo van Intervest Offices & Warehouses. “Duurzaamheid is een deel van het DNA van Intervest. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen bieden een breed en internationaal gedragen duurzaamheidskader. Dat gebruiken we dan ook voor het uitstippelen van onze duurzaamheidsstrategie.”

Teller dikt aan

Voka Antwerpen-Waasland begeleidt deze bedrijven in het opzetten van een duidelijke structuur, die het mogelijk moet maken om concrete stappen te zetten op vlak van duurzaamheid. “Ondertussen staat de teller al op 32 deelnemers en dit najaar zullen we 15 bijkomende bedrijven begeleiden om hun duurzaamheidsbeleid vorm te geven”, aldus Helen Jacobs, projectadviseur duurzaam ondernemen bij Voka Antwerpen-Waasland. “Geïnteresseerde bedrijven zijn steeds welkom om aan te sluiten!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.