Nieuws Kempen 2,5 miljoen Vlaams geld voor nieuwe stadswijk

2,5 miljoen Vlaams geld voor nieuwe stadswijk

2,5 miljoen Vlaams geld voor nieuwe stadswijk

niefhoutDe Vlaamse regering heeft vrijdag een projectsubsidie van 2,5 miljoen euro goedgekeurd voor de bouw van een nieuw stadsproject in Turnhout. Het stadsbestuur is samen met projectontwikkelaar Hecta en de Participatiemaatschappij Vlaanderen gestart met de bouw van een compleet nieuwe wijk op de vroegere terreinen van de firma’s Foresco en Atelfond, in de buurt van het station. De drie partijen richtten daarvoor de vennootschap Slim Turnhout op.

Het gebied is 7,8 ha groot en de ontwikkeling gebeurt in verschillende fases. De eerste omvat de bouw van 26 woningen met tuin en 80 appartementen. Ze worden momenteel verkocht via de immokantoren Vansweevelt en Immo Noord. Voor de architectuur tekent het bureau POLO Architects (Poponcini & Lootens) uit Antwerpen.

Mix van bewoning
“De mogelijkheden zijn divers”, zegt Arne Allewaert van projectontwikkelaar Hecta. “Zowel woningen met tuin, studio’s en appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Op die manier willen we een mix bekomen van singels, gezinnen met kinderen en senioren die wat kleiner willen gaan wonen. Er komen veel openbare ruimte en een ondergrondse parking.”

Intussen zijn de vroegere industriële hallen afgebroken zodat volgend voorjaar de aannemer kan starten met de bouwwerken. Een jaar later kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen. Het projectgebied situeert zich tussen de Merodelei en de Guldensporenlei. De wijk krijgt de naam Niefhout.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer