Nieuws Kempen Anneke Hapers stopt na 17 jaar met krantenwinkel Framanneke: “Gezondheid komt op eerste plaats”

Anneke Hapers stopt na 17 jaar met krantenwinkel Framanneke: “Gezondheid komt op eerste plaats”

Anneke Hapers zal de babbels met haar vaste klanten missen. Foto: Bart Van den Eijnden

Anneke Hapers stopt na 17 jaar met krantenwinkel Framanneke: “Gezondheid komt op eerste plaats”

RIJKEVORSEL – Krantenwinkel Framanneke in Rijkevorsel is op zoek naar een nieuwe uitbater. Anneke Hapers (43) heeft de winkel 17 jaar met veel liefde voor het vak en haar klanten uitgebaat, maar gezondheidsperikelen dwingen haar om iets anders te gaan doen. “Ik neem de beslissing met mijn verstand, want mijn hart zegt om gewoon door te gaan.”

Framanneke, de naam is een samentrekking van Frans, May en hun dochter Anneke, was in de beginjaren een knusse krantenwinkel naast het intussen verdwenen tankstation van Breebos. Met de grondige make-over die het shoppingpark in Rijkevorsel kreeg, vond Framanneke in 2019 een plaats tussen Ava Papierwaren en Takko Fashion. De voorbije 17 jaar stond Anneke voor dag en dauw op om haar klanten te bedienen, maar dat verandert binnenkort.

“Onlangs kreeg ik de diagnose van diabetes en mijn specialist hamert erop om meer regelmaat en rust in mijn leven in te bouwen. Ik ben nog maar 43 jaar en zou graag nog even verder willen. Ik ben elke dag om 3.30u uit de veren en de winkel sloot tot voor kort de deuren om 18u. Dat zijn lange dagen. Bovendien heeft mijn vriend sinds een grondig foutgelopen hernia-operatie veel zorg nodig. Dat maakt dat het me allemaal wat boven het hoofd aan het groeien was. Ik moest de winkel steeds vaker sluiten voor bezoeken aan dokters en medische experts allerhande. Daarom heb ik de knoop doorgehakt en heb ik aangekondigd dat ik een overnemer zoek.”

Anneke Hapers en haar mama May. Foto: Bart Van den Eijnden

Boekhouding

Anneke bleef niet bij de pakken zitten en werkt intussen in een boekhoudkantoor. “Het was mijn eigen boekhouder die met een jobaanbieding kwam. Hij zocht nog een boekhoudkundig bediende en ik ben altijd graag met cijfers bezig geweest. De winkel sluit nu om 13u en in de namiddag werk ik al op mijn nieuwe job. Op termijn zal ik daar van 9u tot 17u werken, de normale uren zeg maar.”

In de afgelopen 17 jaar zag Anneke haar job serieus veranderen. “Een krantenwinkel kon in het begin overleven van de verkoop van kranten, magazines, tabak en Lotto-producten. Nu zijn er heel veel Lotto-verkooppunten bijgekomen en in bijna elke supermarkt kun je vandaag kraslotjes kopen. Dat is een spijtige evolutie, vind ik. De eigenheid van een krantenwinkel is wat uitgehold. Ik verkoop daarom ook vers brood, koffiekoeken en allerlei geschenkartikelen. De laatste jaren zijn we ook een Postpunt. Veel mensen komen hier hun pakjes versturen en ophalen.”

Framanneke bevindt zich in shoppingpark Breebos in Rijkevorsel. Foto: Bart Van den Eijnden

Horeca

Anneke heeft al een aantal mogelijke overnemers gesproken. Ze ziet veel potentieel op de locatie. “Bij de verhuizing naar het nieuwe pand was het mijn bedoeling om de krantenwinkel af te bouwen en meer in te zetten op horeca. Met het oog daarop hebben we hier ook een professionele keuken geïnstalleerd, met alle toestellen en ventilatie. Door mijn gezondheidsperikelen heb ik die plannen niet doorgevoerd, maar ik blijf het een goed idee vinden. In Breebos is alles te vinden -van supermarkten, kledingwinkels, doe-het-zelfzaken, elektrowinkels tot zelfs een fitnessketen- maar een horecazaak is er niet meer. Passage en parking zijn hier genoeg, maar een plaats waar je een koffie kunt drinken en iets kleins kunt eten ontbreekt.” Anneke staat erop om haar trouwe klanten te bedanken. “Ik heb het altijd met veel liefde gedaan en ik ga hen allemaal missen. Mijn verstand zegt dat ik de juiste beslissing neem voor mijn gezondheid, maar met mijn hart zou ik gewoon verder willen doen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.