Nieuws Kempen Bedrijven leren van mekaar over logistiek en supply chain

Bedrijven leren van mekaar over logistiek en supply chain

Bedrijven leren van mekaar over logistiek en supply chain

LN Supply Chain ManagementHet vorig jaar opgestarte lerend netwerk supply chain management begint aan het tweede werkingsjaar. 80% van de bedrijven die vorig jaar deelnamen, zijn er weer bij, maar ook enkele nieuwelingen.

Het lerend netwerk supply chain management is opgezet door Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen om de kennisuitwisseling tussen ondernemingen op het vlak van logistiek en supply chain te bevorderen.

Het bundelen van kennis in de supply chain is een van de hefbomen om de positie van België op de Logistics Performance Index te verbeteren. “Daar staat ons land derde, maar we ambiëren de eerste plaats”, zegt Guy Beyens, sr. adviseur logistiek, mobiliteit en ruimtelijke ordening van Voka-Kempen. De eerste sessie van het nieuwe seizoen vindt plaats bij IJsboerke in Tielen.

Vertrouwelijke sfeer
De toegevoegde waarde die dit lerend netwerk levert, heeft de meeste deelnemers van vorig seizoen over de streep gehaald om terug mee te doen. Zo is “de ontmoeting met vakgenoten in een vertrouwelijke sfeer van openheid een zeer goed alternatief voor de veelal commerciële seminaries waar je doorgaans algemene verhalen krijgt en die bovendien erg veel kosten”, zegt Chris Majoor, supply chain manager van Van Hool. David De Rocker, manager external transport, van ArcelorMittal vindt “het verwerven van nieuwe inzichten in bepaalde logistieke problemen” dan weer een grote meerwaarde.

De ondernemingen die dit keer deelnemen, zijn: Alcon Couvreur, ArcelorMittal, Atlas Copco, DAF Trucks Vlaanderen, De Ceuster Meststoffen, Dovre, Eandis, Glacio/IJsboerke, Janssen Pharmaceutica, Kellogg’s, Lubrizol, Mazda, Newtec, Nike, Philips, Reynaers Aluminium, Soudal en Van Hool.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer