Nieuws Kempen Beneens bouwt innovatief nieuw kantoorgebouw

Beneens bouwt innovatief nieuw kantoorgebouw

Beneens bouwt innovatief nieuw kantoorgebouw

beneensBouw- en schrijnwerkbedrijf Beneens uit Olen bouwt een nieuw kantoorgebouw waarin het allerlei innovatieve technologie integreert. Na 20 jaar was het vorige gebouw te klein geworden. Beneens focust al jarenlang op duurzaam ondernemen en het spreekt dan ook voor zich dat de nieuwe kantoorruimte een duurzaam karakter krijgt.

“Al jaren sorteren wij in ons containerpark in het bedrijf afval in 34 verschillende afvalstromen. Zo willen we een minimum aan restafval produceren en zoveel mogelijk recycleerbare materialen hergebruiken”, zegt zaakvoerder Joeri Beneens. “We plaatsten ook al ledverlichting in het atelier en de kantoren, optimaliseerden de stofafzuiging en perslucht en namen ook frequentie gestuurde motoren in gebruik.”

Techniek ook op andere werven
De bedrijfsfilosofie van duurzaam bouwen en bewust energieverbruik wordt doorgetrokken in het nieuwe gebouw. Het gebouw, bestaande uit 3 bouwlagen, wordt opgetrokken door middel van een CLT-constructie (cross laminated timber). In deze nieuwe bouwmethode wordt enkel gewerkt met hout uit PEFC-gecertificeerde bossen. De onderdelen worden volledig driedimensionaal uitgetekend en opgebouwd in de fabriek. Op de werf wordt de prefab houten structuur in korte tijd opgetrokken. Het is een techniek die Beneens in de toekomst ook op andere werven wil hanteren.

Ook bij de keuze van de verwarmingsinstallatie kiest Beneens voor een innovatieve installatie waarbij elektriciteit wordt opgewekt uit de verbranding van resthout uit de eigen schrijnwerkerij. Familiebedrijf Beneens bestaat dit jaar 80 jaar en telt 130 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer