Nieuws Kempen Campina Energie bereikt akkoord met Eneco

Campina Energie bereikt akkoord met Eneco

Campina Energie bereikt akkoord met Eneco

EnecoBurgercoöperatie Campina Energie sloot een samenwerkingscontract met Eneco voor het windpark Turnhout-Zuid. Dat omvat twee windmolens langs de E34. Eneco heeft ondertussen de bouwvergunning en de verscherpte milieuvergunning zit ook in zijn eindfase. Campina Energie CVBA ondertekende met Eneco een samenwerkingsovereenkomst voor een participatie van 20 % in dit windpark. Als alles volgens plan verloopt, zullen de molens draaien medio 2017. Midden januari start de coöperatie met de coöperantenwerving in de Kempen.

Eerste project
Dit is de eerste grote participatie voor de nieuwe burgercoöperatie Campina Energie CVBA en tegelijk de eerste in de Kempen. Voorzitter Wout Baert: “We zijn bijzonder blij dat we de onderhandelingen tot een goed einde hebben kunnen brengen. De doelstellingen van Campina Energie kunnen we nu eindelijk concreet maken. Wie coöperant wordt, kan niet alleen stroom krijgen uit deze windmolens, we gaan ook investeren in een platform waarmee we coöperanten willen ondersteunen in hun energiebesparing. Coöperanten doen dus twee keer hun voordeel.”

Ook Eneco kijkt tevreden terug op de onderhandelingen met Campina Energie. “Zoals met al onze projecten wil Eneco ook hier volop inzetten op rechtstreekse participatie,” zegt Thomas Degreef van Eneco. “Dit past binnen onze bedrijfsstrategie van ‘duurzaam, decentraal en samen energie opwekken’, waarbij ook omwonenden de kans krijgen om mee te investeren.”

Campina Energie werkt intussen nog aan andere projecten in Beerse en in Olen. Ook die plannen worden de komende maanden concreet uitgewerkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer