Nieuws Kempen Carolus Reizen onder vleugels van Oost-Vlaamse groep

Carolus Reizen onder vleugels van Oost-Vlaamse groep

Foto: Facebook

Carolus Reizen onder vleugels van Oost-Vlaamse groep

Carolus Reizen uit Mol is overgenomen door het Oost-Vlaamse busbedrijf Groep Waaslandia uit Vrasene. Dat meldde Groep Waaslandia recent via haar sociale mediakanalen. Het bedrijf is één van Vlaanderens grootste autobusexploitanten, met ook onderaanneming voor openbaar vervoersbedrijf De Lijn. Enkele jaren geleden zette het bedrijf een eerste stap in de touringcarsector. Carolus Reizen is hierop een voor de hand liggende uitbreiding.

 

Groep Waaslandia heeft een 180-tal voertuigen en ruim 300 chauffeurs in dienst. “Sedert enkele jaren hebben we de logische stap gezet om onze diensten te verbreden”, zegt Bart Kwanten van Groep Waaslandia. “In plaats van het gewone vervoer van leerlingen, zoals voordien, gingen we verder, bijvoorbeeld door ook schoolreizen aan te bieden. Dit segment wordt vanuit het Waasland geëxploiteerd onder de naam Waaslandia Travel.”

In 2014 nam Groep Waaslandia het busbedrijf KAV over. “Zo hadden we al lijnbusdepots in Geel en Turnhout. Voor ons bedrijf lag een verdere uitbreiding van onze diensten in de Kempen ook voor de hand. Carolus Reizen is een begrip in de regio en zelfs in de hele sector. Het is dan ook een eer en een genoegen dit sterk merk toe te voegen aan onze bedrijvengroep.”

De coronacrisis weegt echter nog zwaar op de autocarsector, aldus Groep Waaslandia. “We moeten dagelijks de ontwikkeling en verkoop van nieuwe reizen afwegen tegen de risico’s van nieuwe coronamaatregelen. Het is een moeilijke evenwichtsoefening, maar we beschouwen dit nog steeds als een voorbijgaand probleem.”

“Mensen zullen altijd willen reizen en kwaliteit komt altijd boven drijven. In die zin zal Carolus Reizen, inclusief de vorige eigenaars Marc en Jan Hoeks met hun sterke team, onder de vleugels van Groep Waaslandia in de toekomst zijn reputatie alle eer aan doen. We gaan Carolus Reizen binnenkort ook in een nieuw jasje steken. We kijken de toekomst met vertrouwen tegemoet!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.