Nieuws Kempen DCA maakt grote werf klaar in Antwerpen

DCA maakt grote werf klaar in Antwerpen

DCA maakt grote werf klaar in Antwerpen

BEERSE – Aannemer en projectontwikkelaar DCA is begonnen met een groot werk aan ’t Eilandje in Antwerpen. De Montevideo-site daar wordt klaargemaakt voor de bouw van hippe kantoren en luxe-appartementen. Daarvoor zullen grote rupskranen en grondverzetmachines de komende maanden zo’n 65.000 m³ grond afgraven en via de Schelde afvoeren. Om deze huzarenklus te klaren, gaat DCA uit Beerse een samenwerking aan met Aannemingsbedrijf Aertssen uit Stabroek dat gespecialiseerd is in grondverzet.

Bij het becijferen van de werken stelde projectontwikkelaar DCA vast dat maar liefst 4.500 vrachtwagens, ofwel 9.000 ritten, nodig zijn om de gigantische hoeveelheid grond af te voeren. Het gaat om één van de grootste afgravingen in de Stadshaven.

44 vrachtschepen

In totaal worden  voor het Montevideo-project 44 vrachtschepen ingezet. Als alles goed verloopt, is de uitgraving klaar tegen de kerstvakantie. “We beseften al snel dat het veel duurzamer is om dit transport via het water te laten verlopen”, stelt Luc Neefs, bestuurder van DCA. “Tegelijk letten we hierdoor op de mobiliteitsproblematiek. In samenwerking met onze partners beschikken we over vrachtschepen van 110 meter lang die 3.000 ton grond in één keer kunnen vervoeren. Bovendien is de site aan het water ideaal gelegen om de klus op deze manier aan te pakken.”

Luxeproject

Het Montevideo-project, verwijzend naar de opslagplaats van goederen uit Uruguay, is één van de meest recente ontwikkelingen aan de westkant van ‘t Eilandje. In totaal komen er op de site van de honderd jaar oude pakhuizen twaalf luxe-appartementen, vier penthouses met privé-zwembaden, twee horecazaken, een supermarkt, een ondergrondse parking en 12.000 m² aan kantoren en commerciële ruimtes.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.