Nieuws Kempen Decoratie Award voor Artez

Decoratie Award voor Artez

Decoratie Award voor Artez

MEER – Bouwonderneming Artez heeft een Decoratie Award gekregen voor het restauratiewerk dat het bedrijf heeft uitgevoerd aan de pastorie van het begijnhof van Hoogstraten. Artez werd winnaar in de categorie Binnenschilderwerken voor het herstellen van een oude marmerschildering die tijdens de restauratie werd ontdekt.

De Decoratie Awards worden uitgereikt door het blad Decoratie, een vakblad voor schilders, decorateurs en woonspeciaalzaken. In de categorie ‘Binnenschilderwerken Project’ waren er dit jaar twee winnaars met evenveel punten: Kris Mathijs Schilderwerken uit Borgloon en Artez uit Meer.

Artez had zich kandidaat gesteld met de restauratie van de pastorij van het begijnhof van Hoogstraten. Tijdens die werken deed zich namelijk iets speciaals voor. “Achter een oude asbestcementlambrisering vonden we een nog oudere marmerimitatieschildering”, herinnert Luk Ghys, directeur restauratie bij Artez, zich nog. “We hebben dan bekeken of het binnen het budget mogelijk was om die marmerschildering te restaureren en zijn op zoek gegaan naar een specialist die dat werk samen met ons kon uitvoeren. Zo zijn we erin geslaagd om de bestaande schildering te bewaren en aan te vullen met nieuw geschilderde delen, volgens de oude methodes en met respect voor de oorspronkelijke kunstenaar. Het verschil tussen oud en nieuw is haast niet te zien.”

Artez is blij met de eer, de erkenning en de aandacht die deze prijs opleveren. Een geldbedrag hangt er niet aan vast. Het bedrijf heeft eerder ook al een Schrijnwerk Award gewonnen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer