Dirk Van Bijlen en Vicky Werelts uit Dessel Ondernemen in het buitenland: Dirk Van Bijlen en Vicky Werelts uit Dessel

DOSSIER. Dessels koppel biedt rust aan tussen de Franse uilen

DESSEL - Dirk Van Bijlen en Vicky Werelts lieten in 2021 Dessel achter zich om zich definitief te vestigen in het Franse Goulles. Ze verbouwden hun vakantiehuis tot B&B La Petite Chouette, waar ze nu tot negen gasten ontvangen. Naast de rust kunnen bezoekers er ook genieten van de natuurpracht, inclusief de vele steenuilen.

Dirk Van Bijlen en Vicky Werelts zijn druk aan het werk. Nog voor de zomer zal hun B&B La Petite Chouette uitbreiden met een derde kamer, waardoor het Dessels koppel tot negen gasten kan ontvangen in hun vakantiehuis. In 2021 verlieten de Kempenaars Dessel om hun intrek te nemen in een boerderij in één van de dunst bevolkte gebieden in Frankrijk. “Daar hebben we nog geen minuut spijt van gehad”, vertellen Dirk en Vicky. “Hier heerst een heel relaxte sfeer. Het enige wat je hier hoort zijn de fluitende vogeltjes of de koeien en schapen. Aan de kassa van de lokale supermarkt is er geen sprake van gezucht of gejaag. Traagheid is hier het motto. Echt een zalig gevoel, waar wij elke dag zelf nog meer van genieten en dat gevoel willen we graag met zoveel mogelijk gasten delen.”

Dirk en Vicky bouwden meer dan dertig jaar houten tuinhuizen op zelfstandige basis voor ze hun leven een hele andere wending gaven. “We hebben onze droom werkelijkheid laten worden”, glundert Vicky Werelts. “Het ombouwen van ons vakantiehuis tot B&B nam best wel wat tijd in beslag en na de werkzaamheden openden we meteen de deuren. We zijn recht van ons werkplunje in onze koks- en ontvangstkleren gedoken. We leven nu inderdaad als ‘God in Frankrijk’, maar dat betekent niet dat we hier de hele dag op onze luie kont in de zon liggen. Het is een fulltime job om onze gasten een fantastisch verblijf aan te bieden.”

Freddy (63) baat twee horecazaken uit en verdeelt Belgisch bier in Thailand

B&B La Petite Chouette is gelegen in één van de dunst bevolkte gebieden in Frankrijk en die troef spelen Dirk en Vicky graag uit. “Goulles ligt op 930km van Dessel, wat een uurtje of tien rijden is vanuit de Kempen en het is hier echt een hele andere wereld. De streek is ontzettend mooi en er is hier geen sprake van massatoerisme. Goulles is de ideale uitvalsbasis om drie departementen te ontdekken, namelijk Lot, Cantal en Corrèze. Op een uurtje rijden kan je skiën in Le Lioran, de kalkplateaus van de Quercy aanschouwen, naar het bekende bedevaartsoord Rocamadour trekken of het fortencomplex van Tours de Merle bezoeken.”

Ann Kempeneers leert je herbronnen in Portugal

Het vakantiehuis draagt de naam La Petite Chouette en dat is niet toevallig. “Toen we een naam zochten voor onze B&B moesten we niet lang nadenken”, verklapt Vicky. “Toen we de eerste keer naar de boerderij kwamen kijken, merkten we een nest steenuilen op. Gelukkig zijn die uilen tijdens de verbouwingen hier gebleven. Ondertussen bouwen we ook aan een nieuw uilennest. La Petite Chouette (Frans voor steenuil) voelt zich hier duidelijk thuis en we hopen in de toekomst nog meer uilen aan te trekken. Het is prachtig om die beesten bezig te zien.”

http://www.la-petite-chouette.com