Nieuws Kempen Ecover bouwt boot met plasticafval uit Amsterdamse grachten

Ecover bouwt boot met plasticafval uit Amsterdamse grachten

Ecover bouwt boot met plasticafval uit Amsterdamse grachten

boot ecoverEcover uit Malle, producent van milieuvriendelijke detergenten, heeft samen met de organisatie Plastic Whale een boot voorgesteld die is gemaakt van plasticafval uit de Amsterdamse grachten. De voorstelling gebeurde gisteren op de Hiswa Boat Show in de RAI in Amsterdam.

Om aandacht te vragen voor de gigantische hoeveelheid plasticafval die ronddrijft in de oceanen, lanceerde Ecover vorig jaar de Ocean Bottle als sensibiliseringsproject. Daarop kwam reactie van verschillende organisaties zoals Plastic Whale, de eerste professionele ‘plastic fishing company’ ter wereld. “Samen met Plastic Whale werken wij aan nieuwe initiatieven en producten om concreet actie te ondernemen tegen het probleem van de plastic soep”, zegt Rudy De Vis, country manager Benelux van Ecover.

Daar is deze nieuwe Ecover-sloep een voorbeeld van. Hij zal worden ingezet om nog meer plastic afval uit de grachten te halen. “Met Ecover als partner bereiken we een groot en geëngageerd publiek dat effectief de handen uit de mouwen wil steken. En dat betekent weer meer opgevist plastic, waarmee we steeds meer boten kunnen bouwen”, zegt oprichter Marius Smit van Plastic Whale. “We starten met Amsterdam maar de bedoeling is om ook elders ter wereld plastic te vissen op waterwegen die naar zee leiden. Tot de oceanen plasticvrij zijn.”

Nieuwe fles in de maak
Tom Domen, lange termijn innovatiemanager bij Ecover: “Om de strijd tegen oceaanplastic aan te gaan, lanceren we de Ecover Ocean Bottle voor vloeibaar afwasmiddel. Deze is volledig gemaakt uit gerecycleerd plastic, waarvan een tiende afkomstig is uit de Amsterdamse grachten.” Tegen eind 2015 vind je de flessen uit Amsterdams grachtenplastic in de schappen van een Nederlandse en Belgische supermarkt. Het bedrijf belooft in mei hierover meer informatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer