Nieuws Kempen Emaco wil Kempen veroveren met energiebesparend concept

Emaco wil Kempen veroveren met energiebesparend concept

Emaco wil Kempen veroveren met energiebesparend concept

IMG_0302Emaco NV is een nieuwe projectontwikkelaar op het vlak van energie-efficiëntie en was tot dusver met de firma Smart Cleantech Products Bvba in het Limburgse actief. Omdat het bedrijf ervan overtuigd is dat er ook in de Kempen heel wat KMO’s gebruik kunnen maken van zijn diensten, neemt het volgende maand een kantoor in gebruik in het Technologiehuis van Geel.

Tot 30% besparen
“Wij komen met een bijzonder concept om bedrijven energiezuiniger te laten werken zonder dat ze daar zelf in hoeven te investeren”, legt afgevaardigd bestuurder Erik Vanhoof uit. “We starten vanuit een ‘gratis’ energiescan en stellen vervolgens een rendementsstudie en een oplossing voor. Met bijvoorbeeld een relighting-project kunnen bedrijven doorgaans 20 tot 30% besparen op hun energiefactuur. Voor de kostprijs van de investering doen we een beroep op een verschillende financiële partners. Tevens onderzoeken we alle overheidssteunmaatregelen. Na de realisatie blijft de klant nog drie tot vier jaar zijn oude factuurbedrag betalen. Wat wordt bespaard op de energiekost, gaat naar de investeerder. Na de looptijd wordt de installatie overgedragen aan de klant voor een symbolische waarde. Voordeel voor de klant is dat hij niet zelf moet investeren en dat hij na verloop van het investeringstraject eigenaar wordt van energiezuinige apparatuur.”

Emaco biedt een servicegarantie en volgt het hele proces op van A tot Z. “Momenteel werken we al aan een aantal projecten in de Kempen”, aldus Vanhoof, “O.a. voor saunacenter Hezemeer in Laakdal en BEN-Woningen in Herentals bijvoorbeeld. Bedrijven met een energiekost vanaf 50.000 euro per jaar zijn al interessant voor ons.” Voor zijn uitbreiding is het momenteel op zoek naar een industrieel ingenieur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer