Nieuws Kempen Ferm zoekt toekomstige onthaalouders

Ferm zoekt toekomstige onthaalouders

Ferm zoekt toekomstige onthaalouders

Onthaalouders vangen 0 tot 3-jarigen op terwijl de ouders gaan werken of een opleiding volgen. Zij organiseren de opvang in hun eigen woning of op een locatie met meerdere onthaalouders samen. Omdat de vraag naar opvang alsmaar groter wordt, wil Ferm kinderopvang het netwerk van onthaalouders in Vlaanderen uitbreiden. Op 22 september organiseert Ferm in onder andere Geel, Lier en Brecht jobdagen.

 

Op 22 september organiseert Ferm Kinderopvang een jobdag op verschillende locaties: Brecht, Geel, Houthalen, Hooglede, Lier, Londerzeel, Mere, Tienen en Wijgmaal. Er is ook een digitaal alternatief voorzien. Hiermee wil Ferm toekomstige onthaalouders warm maken voor de job.

Onthaalouders werken onder een apart sociaal statuut waardoor ze geen belastingen op hun inkomen hoeven te betalen. Ze krijgen professionele begeleiding en worden administratief ondersteund. Onthaalouder Karin vertelt: “In begin was het moeilijk om alles georganiseerd te krijgen met al die kindjes in huis, maar na een tijd werd dit een automatisme. Je rolt er stilaan in en leert elke dag bij.”

“Zo laat ik mijn eigen kinderen ook meehelpen en meespelen in de opvang. De kleintjes vinden dit fantastisch en mijn kinderen leren hierdoor delen, sociaal zijn en verantwoordelijkheid opnemen. Ik betrek de opvangkinderen ook bij het huishouden. Ze helpen me bijvoorbeeld bij het koken: aardappeltjes die ze zelf mogen wassen, smaken natuurlijk des te beter! Het moeilijke aan de job vind ik de langere werkdagen, maar gelukkig kan ik van thuis uit werken.”

Om aan de jobdag deel te kunnen nemen, kan je je inschrijven via de website van SamenFerm.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.