Nieuws Kempen Garage Hermans uit Herentals één van de drie Belgische VW-campercentra

Garage Hermans uit Herentals één van de drie Belgische VW-campercentra

Foto: Volkswagen

Garage Hermans uit Herentals één van de drie Belgische VW-campercentra

De Mobiliteitsmakelaar, de groepering van de Kempische autobedrijven die de merken Volkswagen Audi, Skoda en Seat verdelen, zal de gekende VW-campervans verhuren en verkopen. Garage Hermans uit Herentals, dat deel uitmaakt van de groep, krijgt het label van Campercenter van Volkswagen en is zo een van de drie kenniscentra rond VW-campervans in België.

 

 

De campervans van Volkswagen zijn iconisch geworden sinds de jaren ’60, en intussen zijn er drie types op de markt: de VW California, de Grand California en de Caddy California. Garage Hermans zal de verhuur en huurkoop van de campervans voor de hele Mobiliteitsmakelaar-groepering afhandelen. “Het vraagt toch een specifieke afhandeling en kennis. De verhuur gebeurt dus in Herentals. De verkoop van de busjes kan in principe in elke Volkswagen-garage, maar het is tamelijk ingewikkeld. Zo zit je met maximaal gewicht waar je rekening moet houden. Als je eindeloos op de opties tikt, wordt de campervan te zwaar. Kies je dus voor airco, dan moet je bijvoorbeeld minder kastjes nemen”, zegt Eric Baumers van De Mobiliteitsmakelaar.

De kennis en kunde van die producten is heel specifiek. D’Ieteren, de invoerder van Volkswagen, heeft momenteel 3 campercenters: naast Herentals zijn er nog in Brugge en en Brussel. “Dat we voor de VW-groep een officieel center zijn, is nieuw van dit jaar. Maar de verhuur van campervans heeft al een seizoen achter de rug. We liepen in Herentals een beetje voor”, lacht Baumers. “Die verhuur ging vorig jaar goed. De campervans zijn een trend die mogelijk versneld is door covid-19.  Mensen willen meer ‘back to nature’ gaan.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer