Nieuws Kempen Geelse Qarad komt in QbD Group

Geelse Qarad komt in QbD Group

Geelse Qarad komt in QbD Group

De QbD Group (‘Quality by Design’), de Belgische en internationale referentie op het vlak van consultancy voor de life sciences, versterkt zich met Qarad BV. Qarad heeft zijn hoofdkwartier in Geel en is gespecialiseerd in het domein van de in-vitrodiagnostiek (IVD). De 32 Qarad-medewerkers vervoegen het Quality by Design team van 400 medewerkers die samen een jaaromzet van 35 miljoen realiseren.

Al meer dan 20 jaar ondersteunt Qarad fabrikanten bij de Europese regelgeving en kwaliteitsmanagement, onder meer voor medische hulpmiddelen die gebruikt worden bij in vitro diagnostiek. Als consultingbedrijf geeft het team van experts van Qarad strategische advies and training in regelgeving en kwaliteitsmanagement. Het treedt op als CRO (contract research organisatie, red.) voor in vitro diagnostica en schrijft en beoordeelt technische documentatie voor CE certificatie. Verder vervult het de rol van Authorized Representative in de EU en van UK Responsible Person in de UK voor fabrikanten die niet in die respectievelijke regio’s gevestigd zijn.

Verder ontwikkelde en commercialiseert Qarad een webplatform dat fabrikanten toelaat om gebruiksaanwijzingen elektronisch ter beschikking te stellen, en dat in overeenstemming met de regelgeving. Dat maakt het eenvoudiger, goedkoper, klantvriendelijker en volledig compliant. Qarad was hiermee pioneer en is nog steeds wereldwijd marktleider.

Met de komst van Qarad verrijkt QbD zich met 35 jaar expertise op het vlak van Regulatory Affairs (RA) en Quality Assurance (QA) rond In Vitro Diagnostic Devices. Medische hulpmiddelen voor in-vitrodiagnostiek zijn een onderdeel van de Medical Devices-sector, maar hebben hun eigen nieuwe regelgeving.

“Bij QbD zetten we al jaren heel hard in op deze ongelooflijk interessante en streng gereguleerde sector”, verklaar Bart Van Acker, ceo bij QbD. “IVD, een heel specifieke niche binnen de Medical Devices, was voor ons nog relatief onontgonnen terrein, dat we dankzij Qarad nu wel volledig kunnen coveren. Met deze uitbreiding van onze dienstverlening en IVD-expertise verscherpen we onze internationale faam als dé partij om klanten te begeleiden bij het volledige ‘from idea to patient’-traject van hun Medical Device. En zoals bij elke overname in ons ambitieuze groeipad, kijken we niet enkel naar inhoud en complementariteit, maar ook naar een DNA-match. De waarden waar Qarad voor staat, overlappen heel erg met onze JPEG-values, de ideale basis voor een echte win-winsituatie.”

“We zijn zelf ook heel blij met deze stap”, vult Dirk Stynen, oprichter van Qarad, aan. “Bart en ik hadden onmiddellijk een goed contact en de tijd was voor beide organisaties rijp om onze krachten te bundelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit ook ons team naar een hoger niveau zal tillen, zonder daarbij onze eigenheid en ons sterke merk op te geven. QbD heeft heel wat expertise waar onze huidige klantportefeuille van zal profiteren en omgekeerd. Bovendien hebben we allebei een sterk internationaal netwerk – zelf zijn we aanwezig in België, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk – wat voor ons allebei een enorme troef is.”

Quality by Design ondersteunt bedrijven wereldwijd doorheen de hele ‘from idea to patient’-levenscyclus van hun producten. Het team van QbD biedt kennis en software-oplossingen rond ontwikkeling, clinical, regulatory & compliance, productie en distributie aan bedrijven in de farma, biotech en medical devices. QbD is een pionier in ATMP’s en medical devices, twee speerpuntdomeinen waarin het zal blijven investeren. QbD heeft meer dan 430 consultants wereldwijd, en naast zijn hoofdkwartier in België heeft het bedrijf kantoren in Nederland, Spanje, Frankrijk, Mexico, Colombia en de VS.

Tot de QbD Group behoren ook Scilife, TRIUM Clinical Consulting, Quercus Labo, Simabs en sinds september 2021 ook Qarad. Daarnaast is QbD een drijvende kracht achter Persomed, het consortium waarin QbD samen met Antleron, myNEO en de VUB, en met steun van de Vlaamse overheid, een innovatief gepersonaliseerd vaccin tegen darmkanker ontwikkelt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer