dsc_4268

Geen pretpark Captain Jack bij Sunparks in Mol

Sunparks heeft de stekker uit de onderhandeling getrokken met Jack Schoepen voor de bouw van het indoor pretpark Captain Jack. Volgens parkmanager Jean Jonckers van Sunparks Kempense Meren is er lang onderhandeld maar zijn beide partijen niet tot een akkoord gekomen. “Captain Jack komt niet op onze parking”, zegt hij met grote zekerheid.

Wat het struikelblok was, wil hij niet zeggen. “Die gesprekken zijn op een hoger niveau gevoerd. Ja, ik vind het een spijtige zaak, zowel voor ons, voor Jack als voor de gemeente Mol, dat er een toeristische trekpleister bij zou krijgen. Maar wij gaan verder op de ingeslagen weg.”

Nochtans hebben beide partijen naar de buitenwereld altijd laten uitschijnen dat alles in kannen en kruiken was. Schoepen zou op de parking een groot pretpark bouwen en Sunparks zou dat vertalen naar arrangementen inclusief overnachting. In december vorig jaar werden de plannen nog eens toegelicht ter gelegenheid van de voorstelling van een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat voor de realisatie moest worden opgemaakt.

Lange procedures
De plannen voor een themapark rond de luchtvaart werden in februari 2015 een eerste keer voorgesteld bij Sunparks. Jack Schoepen maakte toen bekend dat hij 15 miljoen wou investeren en werk verschaffen aan een 50-tal mensen. Het indoor pretpark moest jaarlijks 300.000 bezoekers aantrekken. De Kempense ondernemer hoopte - na lange procedures rond MER en PRUP - eind 2017 van start te kunnen gaan met de bouwwerkzaamheden om een jaar later de deuren te kunnen openen.

Jack Schoepen reageert heel boos en teleurgesteld.