Nieuws Kempen Geen vierde en hogere windturbine in Gompel

Geen vierde en hogere windturbine in Gompel

Geen vierde en hogere windturbine in Gompel

De deputatie van de provincie Antwerpen verleent geen vergunning voor de realisatie van een vierde windturbine op industrieterrein Berkebossen in Mol. Die volgt de argumentatie van het gemeentebestuur om de aanvraag niet te vergunnen. Tijdens het openbaar onderzoek liepen honderden bezwaarschriften tegen de windturbine binnen.

Van 21 januari tot en met 19 februari 2021 liep een openbaar onderzoek naar de bouw en exploitatie van een vierde windturbine op industrieterrein Berkebossen. De vierde turbine staat volgens het aanvraagdossier centraal ingeplant op de bedrijfsterreinen van AGC Glass Europe in Gompel. Ook de drie bestaande windturbines op industrieterrein Berkebossen zijn van Luminus.

De bijkomende vierde turbine zou bij realisatie een tiphoogte krijgen van 200 meter, wat 50 meter hoger is dan de bestaande turbines van een vorige generatie. Luminus zorgde in samenspraak met het gemeentebestuur voor een uitgebreide informatieronde tijdens het openbaar onderzoek. Alle omwonenden in een straal van 800 meter rond de windturbine ontvingen een brief met extra informatie. Wie wenste kon deelnemen aan een videovergadering.

Het college van burgemeester en schepenen besliste in de zitting van 25 februari om een negatief advies te geven door de tiphoogte van 200 meter die een grote impact heeft op de directe omgeving. Ook haalde het gemeentebestuur een negatieve visuele impact aan op zowel het casino als de citéwijk van Gompel.

Na deze negatieve beslissing bestaan er nog steeds beroepsmogelijkheden voor de initiatiefnemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer