Nieuws Kempen Groene toets voor horecaterrassen

Groene toets voor horecaterrassen

Stijn Goethals, bestuurder van Plantrent

Groene toets voor horecaterrassen

BEERSE – Plantrent Events investeert extra in plantenverhuur voor horecaterrassen, en hoopt op een verdubbeling van het aantal klanten hierin. Vorige zomer kon het bedrijf uit Beerse de plantenverhuur bij horecazaken al op de kaart zetten. Door het uitblijven van events zocht en vond het een nieuwe opportuniteit, en die blijkt aan te slaan.

Plantrent Events uit Beerse verhuurt initieel planten voor events, feesten en beurzen. Maar net als de rest van de eventsector heeft het bedrijf hierin weinig perspectief. Bestuurder Stijn Goethals besloot hier niet op te wachten, en boorde vorige zomer al voorzichtig een nieuwe markt aan.

“Gezien het succes van de plantenverhuur voor horecaterrassen, hebben we eind 2020 beslist om hier verder mee te gaan en extra te investeren. We hebben nu zo’n 500 meter hagen en 200 bomen en struiken die op terrassen geplaatst kunnen worden, waaronder ook solitaire bomen”, aldus Goethals.

Plantrent verhuurt de planten niet enkel, maar zorgt met een onderhoudscontract ook dat zo groen en gezond blijven. “Ze zijn geplant in een voedend substraat, en elke week komt iemand langs om de planten op het terras water te geven, te snoeien en te verzorgen.”

“Het belang van mooi groen stijgt, dat merken we aan de interesse. Vroeger zetten je op een beurs een plant om een lelijke hoek te verbergen. Nu plaats je planten om je entree stijlvoller aan te kleden. Ook planten zijn een manier om de beleving van klanten te verbeteren.”

“De olijfbomen zijn momenteel populair. Maar de vraag naar inheemse plantensoorten stijgt ook. We bekijken met de klant welke planten het meest geschikt zijn. Aan de kust kiezen we bijvoorbeeld sneller voor een sterkere plantensoort zoals laurier dan hier in de Kempen.” Plantrent verhuurt en verzorgt planten van Maastricht tot Knokke.

“Voor ons is het belangrijk dat onze mensen – die normaal met evenementen bezig zijn –  nu kunnen meewerken in langetermijnverhuur van buitenplanten.”

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.