Nieuws Kempen Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel

Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel

Herseltse Citroën-garage overgenomen door Van Mossel

Van Mossel Automotive Groep, met Belgisch hoofdkantoor in Antwerpen, heeft een overeenkomst bereikt met de familie Van Thielen voor de overname van de Citroën-garage in Herselt. Het familiebedrijf werd opgericht in 1967 en zal vanaf 20 september opgaan in de bestaande vestiging ‘Van Mossel-Van Kelst’ in Aarschot.

Garage Van Thielen kent een lange geschiedenis in Herstelt en heeft net als Van Mossel veel passie voor het merk. Bovendien dragen ze beiden kwaliteit en dienstverlening hoog in het vaandel. Marc Van Thielen vertelt: “ De markt is enorm aan het veranderen en vraagt veel van de interne organisatie. Na uitgebreide gesprekken zijn wij tot de positieve conclusie gekomen dat wij onze medewerkers een veilige toekomst kunnen bieden bij de Van Mossel Automotive Groep.”  Koen Claesen, CEO Van Mossel België en Luxemburg, voegt hieraan toe: “Deze overname past volledig binnen onze strategie en ook in die van Stellantis. Wij zijn dan ook zeer verheugd met de keuze die Marc Van Thielen heeft gemaakt. Vanaf 20 september verwelkomen wij graag alle medewerkers en klanten op de nieuwe, grotere locatie in Aarschot.”

De Van Mossel Automotive Groep is in ruim 70 jaar tijd uitgegroeid tot een topspeler binnen de automotive van Nederland. In België was Van Mossel vooral actief met leasingactiviteiten. Begin 2019 startte het overnameoffensief van dealerbedrijven met de dealergroepen GMAN uit regio Antwerpen en het Limburgse Bruyninx. In december 2019 werd ook Car Assistance Company uit Turnhout onderdeel van de groep.

Begin 2020 kwam Van Mossel Automotive Groep tot een akkoord met de familie Van Kelst, waarmee Van Mossel met de vestigingen in Schriek, Aarschot en Leuven ook in Vlaams-Brabant voet aan grond kreeg. Later dat jaar werd hieraan ook nog een Peugeot/Citroën vestiging in Diest toegevoegd en breidde Mercedes-Benz uit met een vestiging in Brecht.

Begin 2021 was Van Mossel, met de overname van Fidenco en Autopolis Luxemburg, verantwoordelijk voor de grootste dealerovername in de Benelux sinds 2017. Afgelopen zomer ging Van Mossel ook nog in zee met de familie Devos-Capoen, waardoor ze nu ook in West-Vlaanderen vertegenwoordigd zijn met de merken Renault en Dacia.

In totaal telt Van Mossel Automotive groep meer dan 300 vestigingen in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Verder exploiteert Van Mossel meerdere used cars vestigingen en heeft zij een eigen keten van carrosseriebedrijven en biedt de groep verschillende automotive-gerelateerde diensten. Met ruim 4.600 medewerkers realiseert de groep een omzet van circa €3,5 miljard op jaarbasis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.