Nieuws Kempen Innovatieafdeling B&R Bouwgroep test exoskelet

Innovatieafdeling B&R Bouwgroep test exoskelet

Innovatieafdeling B&R Bouwgroep test exoskelet

De B&R Bouwgroep uit Arendonk wil een pioniersrol opnemen voor innovaties in de bouwsector. Met ‘Sustalutions’ richt het een volwaardige innovatieafdeling op, en wil het de komende jaren oplossingsgerichte en duurzame innovaties ontwikkelen en implementeren doorheen alle takken van het bedrijf. De ingebruikname van exoskeletten is al een concrete realisatie.

Sustalutions – een samentrekking van sustainability en solutions – vormt een troef waarmee de B&R Bouwgroep zich wil onderscheiden als bouwbedrijf. Voor elk innovatietraject wordt het juiste verbeter- en projectteam samengesteld. “Uiteraard werkten onze dochterbedrijven in het verleden ook al aan duurzame innovaties. Met Sustalutions schakelen we evenwel enkele versnellingen hoger. Innoveren is een vak apart, waarvoor specifieke competenties vereist zijn”, zegt Marijn Buys van B&R Bouwgroep.

Exoskelet

Sustalutions heeft een zeer nauwe samenwerking met het ‘Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB)’, een Belgische onderzoeksinstelling. Op een werf in Hoboken hebben bouwvakkers een exoskelet uitgetest. ¬†“Een exoskelet kan je best vergelijken met een harnas of een rugzak. Die helpt de drager bij het bewegen en bij het verrichten van zware arbeid of repetitieve bewegingen. In de meeste gevallen doet het exoskelet dit met veren die de bewegingen ondersteunen. Dit vermindert niet alleen de vermoeidheid, maar beperkt ook het risico op fysieke letsels”, aldus Buys.

Welzijn van vakmannen

“Als bouwgroep worden we elke dag weer geconfronteerd met het nijpende tekort aan vakmannen, in ieder aspect van de bouw. Onze vakmannen wordt ouder en de instroom van jongeren wordt schaars. Daarom zet B&B 100% in op het welzijn van onze medewerkers. Het exoskelet is hier een voorbeeld van.”

De B&R Groep stelt meer dan 800 werknemers tewerk. Het telt 25 bedrijven, die verspreid zijn over 8 locaties. De hoofdzetel van het bedrijf is in Arendonk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.