Nieuws Kempen J&J-vaccin goedgekeurd in VS

J&J-vaccin goedgekeurd in VS

J&J-vaccin goedgekeurd in VS

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd voor gebruik op de Amerikaanse markt. Meteen na de goedkeuring is het farmabedrijf gestart met verdeling van het vaccin doorheen de VS.

 

Vaccinoloog Pierre Van Damme reageert enthousiast op de goedkeuring. “Doordat er maar één prik van moet gezet worden, maakt het dat heel gemakkelijk om een vaccinatieprogramma verder uit te rollen”, zegt hij aan VRT NWS. “Bovendien is het een vaccin dat kan bewaard en verdeeld worden op een temperatuur van 2 tot 8 graden, koelkasttemperatuur dus.”

Ons land heeft 5 miljoen dosissen besteld van het vaccin. Volgens J&J zullen de dosissen relatief snel kunnen worden geleverd.

Maar eerste moet het product voor de Europese markt nog goedgekeurd worden.  J&J diende begin februari een aanvraag in bij de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA, en op 11 maart wordt de uitspraak verwacht.

Janssen ontwikkelt het vaccin in het Nederlandse Leiden en produceert het in Beerse. Moederbedrijf J&J wil dit jaar nog 1 miljard dosissen produceren. Vanuit Beerse mag ons land 5,2 miljoen dosissen verwachten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.