Nieuws Kempen Lies Bulteel opent corner met handgemaakte lavabo’s

Lies Bulteel opent corner met handgemaakte lavabo’s

Lies Bulteel opent corner met handgemaakte lavabo’s

Lies Bulteel is een Herentalse keramiste die artisanale serviezen, kommen, tassen en andere gebruiksvoorwerpen maakt. Met haar label BEAU Design brengt ze handgedraaide lavabo’s op de markt: stuk voor stuk unieke items. De Kempische keramiste Lies Bulteel opent op donderdagavond een unieke Lies Bulteel-corner in de showroom van Horemans Meubel- en Keukenatelier in Geel-Larum.

In de Lies Bulteel-corner stelt Horemans Keuken- en Meubelatelier de handgedraaide lavabo’s van Lies’ merk BEAU Design voor. De samenwerking tussen Lies en de familie Horemans verenigt vakmanschap, uniek design en de liefde voor lokaal, Kempisch ambachtswerk.

Lies Bulteel maakt keramiek met karakter. “Dat hoor ik vaak van klanten, dat mijn werk karakter, maar ook een soort rust uitstraalt. Mensen voelen dat, en herkennen stukken die van mijn hand zijn. Enkele restaurants en b&b’s in de regio, en zelfs eentje in Tenerife, gebruiken mijn servies. Momenteel verkoop ik mijn werk onder andere bij De Tafel in Tienen, STG Group en bij Jumelle Interior in Herentals. En vanaf nu komt daar ook Horemans Keuken- en Meubelatelier in Geel bij”, glundert Lies tevreden.

7 kilo op draaischijf

De lavabo’s van Lies kunnen op badkamermeubelen geplaatst worden. “In een wereld van massaproductie, groeit het verlangen naar echtheid. Dat is mijn uitgangspunt om iets moois te creëren voor mensen die zoeken naar iets anders, iets persoonlijks.”

Het was voor de keramiste een proces van jaren om zo’n grote stukken te kunnen creëren op haar draaischijf. “Voor een gewone kom gebruik ik 2 à 3 kilo klei. Een lavabo betekent ineens zo’n 7 kilo klei die ik op mijn draaischijf vorm moet geven. Dat was in het begin niet evident om dit volume te hanteren en naar boven te werken”, lacht Lies. “En dan kwamen de technische aspecten: hoe creëer ik het juiste gaatje onderaan bijvoorbeeld, en hoe blijft het glazuur op zijn plaats?” Het resultaat zijn prachtige waskommen in 4 stijlen, volgens de collecties van haar serviezen: Papyrus Green, Ijsbloem, Red Moon en Ellips Black Edition.

Lies koos ervoor om voor haar lavabo’s een apart merk te creëren. “BEAU Design staat voor Belgisch, ambachtelijk en uniek. Omdat de waskommen een andere markt – die van de sanitaire wereld – aanspreken, koos ik voor een open verhaal met BEAU Design. Zo kan ik de collectie later eventueel uitbreiden met werk van andere keramisten.”

Kempisch vakmanschap

Horemans Keuken- en Meubelatelier maakt al meer dan 50 jaar keukens, maatkasten en badkamermeubels in eigen atelier in Geel-Larum, dat vlak achter de imposante showroom ligt. De passie voor vakmanschap en persoonlijkheid heeft Lies gemeen met de familie Horemans. “Klanten die op zoek zijn naar iets anders, buiten het standaardgamma, willen we de handgemaakte alternatieven van BEAU Design aanbieden”, zegt Annelies Horemans, medezaakvoerster van het interieurbedrijf.

“Met de lavabo’s van Lies hebben we prachtig, uniek werk van eigen bodem. Waarom dan niet kiezen om een Kempische creatieve ondernemer onderdak te geven? We zijn heel blij dat we deze ontwerpen kunnen voorstellen aan onze klanten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.