Nieuws Kempen Luminus wil extra windturbine in zone Berkebossen

Luminus wil extra windturbine in zone Berkebossen

Luminus wil extra windturbine in zone Berkebossen

Energiebedrijf Luminus heeft een aanvraag ingediend om een vierde windturbine te plaatsen aan industriezone Berkebossen in Mol. Er loopt een openbaar onderzoek tot 19 februari.

Aan het industrieterrein in Mol-Gompel staan momenteel al 3 windturbines. De bijkomende vierde windmolen zal bij goedkeuring 50 meter hoger zijn dan de drie oudere molens. Luminus verwacht dat de nieuwe turbine meer dan dubbel zoveel elektriciteit kan opwekken. In totaal gaat het om 8.000 MWh/jaar, het equivalent van het jaarlijks elektriciteitsverbruik van 2.300 gezinnen.

De bijkomende windturbine zou centraal ingepland worden op de bedrijfsterreinen van AGC Glass Europe. Via de coöperatieve vennootschap Lumiwind kunnen buurtbewoners investeren in dit windproject. Voor geïnteresseerden en omwonenden organiseert Luminus een online informatievergadering op 2 februari.

Het gemeentebestuur van Mol geeft advies in dit dossier, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de deputatie van de Provincie Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kempen

Energie+ groeit uit zijn dak

Energie+ uit Gierle kijkt ambitieus vooruit, en breidt zijn kantoren uit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de plaatsing van sanitair,… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.