Nieuws Kempen Maffiaspel in ex-bus van Staatsveiligheid is een hit

Maffiaspel in ex-bus van Staatsveiligheid is een hit

Maffiaspel in ex-bus van Staatsveiligheid is een hit

maffiabusEen voormalige VIP-bus van de Staatsveiligheid heeft een tweede leven gekregen bij Locat Events in Kasterlee. Sinds ze daarmee een maffiaspel als teambuilding ontwikkelden, lopen de boekingen als een trein. “In het seizoen zijn we er bijna dagelijks mee op pad”, vertelt zaakvoerder Luc Meeus.

Locat Events kocht een viertal jaar geleden de VIP-bus bij Vanhool in Koningshooikt, die ze destijds ook op maat had gebouwd. Voordien was ze in gebruik bij de Staatsveiligheid, waar ze diende voor het transport van VIPS en andere prominenten. “We hebben ze opnieuw gespoten omdat ze nog in die typisch grijze legerkleur was met aan beide kanten het koninklijk logo”, zegt Meeus. De geblindeerde ruiten en de pantsering aan de bodem en achter het motorblok zijn gebleven. “Het kogelvrije glas rond de bestuurderscabine hebben we verwijderd omdat het niet comfortabel was voor de chauffeur. Achteraan boven – de autocar is een dubbeldekker – stonden een 10-tal stoffen stoeltjes en een toilet voor de veiligheidsmensen. Die hebben we weggehaald en een salonhoek in de plaats gezet”, legt Luc Meeus uit.

Maffiaformules
Aanvankelijke zette Locat Events de autocar in om mensen in stijl naar een event te brengen of bij feesten. Vorig jaar ontwikkelde het bedrijf daar twee maffiaformules rond, waarbij de gasten worden opgehaald en naar locaties gebracht om in groepjes tijdens activiteiten zoveel mogelijk cash te verdienen. Die opdrachten zijn bijvoorbeeld: de sluipschutter, de diamantroof, stropdas knopen, de hinderlaag, enz. “We passen het programma volledig aan aan het budget en de wensen van de klant”, aldus Meeus. “Voordeel is ook dat dit spel bij alle weersomstandigheden kan worden gespeeld.” In dat verband beschikt de VIP-bus over verwarming en airco via een aparte stroomvoorziening, los van het draaien van de motor. Ook dat behoorde tot de oorspronkelijke uitrusting. Ze biedt plaats aan 42 personen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer