Nieuws Kempen Na 24 jaar loondienst een eigen zaak

Na 24 jaar loondienst een eigen zaak

Na 24 jaar loondienst een eigen zaak

koffie en boonVandaag opent koffiehuis en doopsuikerwinkel Koffie & Boon de deuren in Turnhout. Op zich niet zo bijzonder ware het niet dat uitbater Frank van Ham 24 jaar anciënniteit als loontrekkende opgeeft om zich te vestigen als zelfstandig ondernemer.

Frank van Ham (43 j.) ging in 1990 in dienst bij de intercommunale Iveka. Tien jaar later, na de liberalisering van de energiemarkt, zette hij zijn job verder bij Electrabel in Antwerpen. “Toch bleef het altijd mijn droom om iets te ondernemen als zelfstandige, samen met mijn vrouw”, vertelt Frank. Zijn echtgenote Christel Willems baatte in Lichtaart onder de naam Moeke Babbelut een doopsuikerwinkel uit. Frank koos voor een koffie- en lunchhuis dat nu samen met de doopsuikerwinkel in hetzelfde pand in de Patersstraat in Turnhout is ondergebracht.

Historisch pand
“Het heeft lang geduurd vooraleer ik de stap heb gezet, maar nu dat eenmaal is gebeurd, ga ik er voluit voor. Ik wil een leuke, goed draaiende zaak waar iedereen zich comfortabel voelt en dat in een uniek kader.” Koffie & Boon is gevestigd in het erfgoedpand Het Maelslot, aan de hoofdingang van het Heilig Graf. De eerste geschriften over dit dubbelhuis dateren van 1684. Het was destijds de woning van de syndicus van het klooster. De vloeren en schouw zijn origineel en bepalen mee het interieur.

Begin november trok hij de deur dicht bij Electrabel, waar hij het hoofd van de facturatie was. “Het werken bij de firma werd meer en meer een belasting, ik was uitgekeken op mijn job. Ook de verplaatsing naar Antwerpen begon door te wegen. Dagelijks was ik minstens 2,5 uur onderweg. En dan was er het verlangen om eindverantwoordelijke te zijn. Hier in mijn koffiehuis ben ik dat voor wat er op tafel komt.”

En Frank droomt al verder: “De volgende stap is een leuk tuinterras tegen volgende zomer met het uitzicht op de prachtige gevel van het klooster. Rustig in het zonnetje, dat wordt heerlijk voor mijn gasten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer