Nieuws Kempen Peeters-Govers wint Prijs Ondernemen 2015

Peeters-Govers wint Prijs Ondernemen 2015

Peeters-Govers wint Prijs Ondernemen 2015

Jan en Wim Peeters

Jan en Wim Peeters

Peeters-Govers uit Gierle is de winnaar van de Prijs Ondernemen 2015 van Voka – Kamer van Koophandel Kempen. Bedrijfsleiders Wim en Jan Peeters ontvingen de award uit handen van voorzitter Ronny Van Broekhoven. De Voka Kempen Publieksprijs ging naar ETIB – Concrete House uit Olen.

Peeters-Govers is de 29ste winnaar van de regionale ondernemersprijs. “Het jaardiner van Voka – KvK Kempen en de uitreiking van de Prijs Ondernemen blijft een hoogdag voor Kempense ondernemers en hun medewerkers”, zegt Ronny Van Broekhoven. “Opnieuw waren er meer dan vijfhonderd mensen aanwezig. Om die allemaal in ideale omstandigheden de academische zitting bij Thomas More Kempen te laten bijwonen, zijn we verhuisd van het auditorium naar de agora. Daarnaast brachten meer dan 2500 mensen hun stem uit voor de Publieksprijs. Een enorm aantal, zeker als je weet dat we deze prijs nog maar voor de tweede keer uitreiken.”

Lokale partners
“Peeters-Govers is al heel lang een gekende naam in de Kempen dankzij haar winkelwagens”, vertelt juryvoorzitter Betty Vervoort. “Vandaag exploiteert het bedrijf zes supermarkten, produceert en distribueert het vlees en vleesbereidingen en beschikken ze over een groothandel in groenten en fruit. De jury koos voor Peeters-Govers als winnaar omdat het een dynamisch bedrijf is met de vinger aan de pols van de markt. De klanten staan steeds centraal en nieuwe trends worden opgepikt. En dit zonder hun eigenheid te verliezen. Waarden die al decennia lang in het bedrijf aanwezig zijn, blijven een duidelijke plaats in de bedrijfsvoering innemen. Peeters-Govers is ook een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. Dat kiest voor de regio en deze sterker maakt. Niet alleen door werkgelegenheid te verschaffen en de medewerkers goed te verzorgen, maar ook door bewust samen te werken met lokale partners. Een bedrijf waar ecologie en duurzaam ondernemen geen loze woorden zijn, maar dat dagelijks zijn steentje bijdraagt aan de gezondheid van zijn klanten.”

Voor heel het bedrijf
“We vonden het al fantastisch toen we vernamen dat we de LON-award gewonnen hadden”, zeggen Wim en Jan Peeters. ‘Dat we vandaag ook de Prijs Ondernemen krijgen, is gewoonweg geweldig. We zijn een familiebedrijf dat al drie generaties verankerd is in de regio. De jongste jaren zijn we volop aan het groeien en investeren. Vorig jaar bouwden we nog een nieuwe verscentrale van 5.000 vierkante meter, goed voor een investering van 4,5 miljoen euro. Het is bijzonder fijn om vast te stellen dat al die inspanningen worden opgemerkt en dat de collega-ondernemers ons hiervoor deze prijs toekennen. En met ons bedoel ik echt iedereen in het bedrijf. In totaal werken we met zo’n driehonderd medewerkers, heel wat van die mensen werken al vijfentwintig jaar en langer bij ons. Deze prijs zouden we nooit hebben gekregen zonder hen. De Prijs Ondernemen is een beloning voor al het werk dat we samen de voorbije jaren gepresteerd hebben, maar ook een stimulans om de komende jaren op hetzelfde elan verder te gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer