Nieuws Kempen Piepjonge topsporters Ruben en Brecht nemen Zwemshop Geel over: “Clubs kunnen blijven rekenen op kortingen”

Piepjonge topsporters Ruben en Brecht nemen Zwemshop Geel over: “Clubs kunnen blijven rekenen op kortingen”

Piepjonge topsporters Ruben en Brecht nemen Zwemshop Geel over: “Clubs kunnen blijven rekenen op kortingen”

GEEL – Wie Zwemshop Geel op de Pas binnenloopt treft er niet langer Linda Noels achter de toonbank aan, maar de broers Ruben en Brecht Carchon. Met 22 en 19 jaar zijn ze piepjong, maar ze zijn al helemaal ondergedompeld in de zwemsport.

Linda Noels is in het Vlaamse zwemwereldje een bekende naam en gezicht, want met haar Zwemshop Geel heeft ze een van de weinige gespecialiseerde zaken voor de zwemsport in ons land. Of beter: had. Want sinds kort is Linda met pensioen gegaan. De waterratten hoeven niet te vrezen, want de handelszaak die exclusief zwemmateriaal van Speedo verkoopt, blijft voortbestaan. Sinds deze week staan de broers Ruben en Brecht Carchon afwisselend achter de toonbank. Het eerste wat opvalt: Ruben is amper 22 jaar, zijn broer zelfs nog maar 19.

Scriptie

“Ja, dat is heel jong om een handelszaak uit te baten, maar we denken wel dat we enkele troeven in handen hebben”, zegt Ruben Carchon. “Ik heb vorig jaar aan de UCLL mijn diploma in Bedrijfsmanagement KMO & Onderneming gehaald, Brecht is intussen aan dezelfde opleiding bezig. Toen ik aan mijn scriptie rond vraag en aanbod in sportgoederen bezig was, kwam ik hier in Geel bij Linda op gesprek. Een van mijn vragen was hoe ze de toekomst van haar winkel zag. Toen zei ze dat ze bijna met pensioen ging en ze voegde er letterlijk aan toe ‘als je wil, mag je de winkel overpakken’. Ik viel gewoon van mijn stoel.”

Jong

De jonge student zag er wel een opportuniteit in. “Het was vanaf het begin toch ons beider doel om te gaan ondernemen. En als net afgestudeerde jongeman is het niet zo eenvoudig om daar van nul in te beginnen. Als je dan een zaak met naam en een groot cliënteel kunt overnemen, is dat een kans die je eigenlijk niet mag laten schieten. Maar in de gesprekken bij Speedo samen met Linda schrok het merk toch een beetje terug van onze jonge leeftijd. We hebben echt moeten duidelijk maken dat we weten waaraan we beginnen.”

Topsporters

De broers Carchon kunnen nog een belangrijke tweede troef op tafel kunnen leggen: ze kennen het wedstrijdzwemmen op hoog niveau als geen ander. Ruben heeft zich intussen op de atletiek gestort, maar was in zijn tienerjaren een van de Belgische toptalenten in het water. Brecht zwemt intussen al vijftien jaar op het hoogste niveau en dingt momenteel naar een Belgische nationale selectie. “Dat betekent dat ik acht tot tien keer zwemtraining per week moet combineren met mijn studies en de uitbating van de winkel”, zegt de 19-jarige Brecht. “Het is zwaar, maar we denken dat het lukt. Om die reden doet Ruben op weekdagen de zaak, ik op vrijdag en zaterdag.”

Drie pijlers

Zelf ziet het duo de toekomst van Zwemshop Geel in drie pijlers. Naast de fysieke winkel op de Pas in Geel willen ze ook de website met webshop grondig moderniseren. “De huidige webshop heeft aan onze kant nog te veel manuele handelingen nodig, dat willen we vlotter laten gaan. Een moderne zaak kan sowieso niet zonder webshop.”

“De derde pijler is onze pop-upwinkel waarmee we op grote zwemwedstrijden in het hele land gaan staan. Dat deed Linda ook, zo leerden wij haar jaren geleden al kennen. Vooral het grote aanbod in wedstrijdzwempakken is altijd een troef van deze zwemshop geweest. Op die manier hebben we veel trouwe klanten over heel Vlaanderen. Ook de kortingen die Linda aan zwem- en triatlonclubs gaf, blijven we voortzetten. Of we later andere merken aan het gamma toevoegen? Dat willen we zeker nog bekijken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.