Nieuws Kempen Record aantal standhouders voor Meerhoutse streekproductenmarkt

Record aantal standhouders voor Meerhoutse streekproductenmarkt

Record aantal standhouders voor Meerhoutse streekproductenmarkt

Voor de vierde keer organiseert de Meerhoutse trekkersgroep FairTradeGemeente een streekproductenmarkt, op 12 september. In 2020 werd de editie nog geschrapt, maar dit jaar gaat de organisatie ineens voor een recordjaar.

Een kleine veertig standhouders schreven zich in. Door het grote succes zal niet alleen het grasveld achter het gemeentehuis, maar ook het Pastoor van Haechtplein op zondag 12 september worden omgetoverd tot een gezellige streekproductenmarkt met lekkers uit de regio.

Een greep uit het diverse aanbod: groenten, fruit, brood, koekjes, zuivel, streekbieren, confituur, kombucha, Kempense saffraan, wijn, honing, fairtrade producten… Verschillende foodtrucks zullen de bezoekers verwennen met pizza’s, vegan snacks, broodjes pulled pork… Er zullen ook enkele ambachten aanwezig zijn: zelfgemaakte handtassen, borduurwerkjes, juwelen, dotpainting.

Tijdens de markt zijn enkele optredens gepland en er zijn twee springkastelen voor de kleinsten. Op het gezellig openluchtterras kan je genieten van een fris streekbiertje en een lekkere hap met een streepje muziek.

De streekproductenmarkt is een initiatief van de trekkersgroep FairTradeGemeente, in samenwerking met de werkgroep MOS en het lokaal bestuur van Meerhout. De vrijwilligers willen hiermee de consumptie en de productie van duurzame producten uit eigen streek promoten en aantonen dat Meerhout de titel FairTradeGemeente waardig is.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer