Nieuws Kempen Starter van de week: Eye Opener zorgt voor betaalbare en creatieve aankleding

Starter van de week: Eye Opener zorgt voor betaalbare en creatieve aankleding

Starter van de week: Eye Opener zorgt voor betaalbare en creatieve aankleding

“Dit is een passieproject” vertelt Siemon Ariens (29) wanneer het over Eye Opener gaat. Samen met Lars van den Dungen (24) heeft hij deze onderneming opgestart. Eye Opener gaat zich toeleggen op aankleding bij beurzen, events en dergelijke meer. Het bedrijf zal opereren vanuit Turnhout.

Creatief

“Je ziet nog te vaak dat een beursstand of de aankleding van een congres of event te weinig doordacht is of schamel uitgewerkt,” stelt Siemon Ariens. ”Bedrijven in de eventsector zijn op dat vlak vaak duur, of missen de nodige creativiteit. Daar is dus nog een leemte, die wij hopen op te vullen. Veel draait tegenwoordig om beleving. De ‘look & feel’ van wat je neerzet is heel belangrijk. Daar kunnen wij een meerwaarde bieden.”

Ervaren

Siemon en Lars hebben allebei al ervaring opgebouwd in de amusements- en eventsector. Lars van den Dungen als medewerker van Center Parks, Siemon Ariens onder andere bij de boeking en het management van artiesten. Eye Opener heeft Turnhout gekozen als uitvalsbasis en is zijn atelier aan het inrichten in het vroegere gebouw van ABBIT, aan de Oude Vaartstraat. Zelf woont Siemon Ariens in Balen. Lars van den Dungen woont in Pelt.

Betrokken

De jonge ondernemers starten hun zaak meteen met een maatschappelijk engagement. “We hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om uitsluitend te werken met verf op waterbasis en hout met het juiste keurmerk”, licht Siemon toe. “Maar we werken op maat en daarom zijn we soms genoodzaakt om minder duurzame materialen te gebruiken.We voorzien daarom 2 initiatieven waarbij wijzelf en ook onze klanten de mogelijkheid hebben om de milieulast daarvan te compenseren. Zo heeft de klant de mogelijkheid om iets extra te betalen en daarmee een bestaande NGO te steunen die bomen aanplant. Eye Opener zal zelf ook ieder jaar een aantal bomen laten planten. Ook kan je via ons een lokale vereniging steunen die op zijn beurt dan mensen kan inzetten om plastic uit de natuur te halen.”

Eye Opener heeft nog geen website, maar is al wel te volgen op Facebook en op Instagram.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.