Nieuws Kempen Umicore draagt 23 ha gronden over aan Kempens Landschap

Umicore draagt 23 ha gronden over aan Kempens Landschap

Umicore draagt 23 ha gronden over aan Kempens Landschap

umicoreDe vzw Kempens Landschap heeft 23 ha gronden rondom de industriezone van Umicore in Olen in erfpacht gekregen. De vereniging zal de gronden samen met het gemeentebestuur van Olen in beheer nemen en de ecologische en recreatieve potenties ervan verbeteren.

Umicore is eigenaar van heel wat groene gronden rondom haar bedrijfszone in Sint-Jozef Olen. De onderneming besliste om hier meer mee te doen en er een nuttige bestemming aan te koppelen. Umicore sprak drie specialisten aan die via hun kennis en expertise elk een deel van de weilanden en bossen in beheer nemen.

Het Agentschap Natuur en Bos en de Bosgroep Kempense Heuvelrug namen respectievelijk 56 ha ten noorden van het kanaal en 15,5 ha tussen de industriezone en de zuidelijke woonwijken in beheer met als doel de natuur te herstellen, een bufferzone te ontwikkelen en het gebied verder te ontsluiten voor zachte recreatie.

Erfpacht voor 99 jaar
Ook tussen de Watertorenstraat en de Spoorweg ligt een groene long van 23 ha die grote potenties heeft op het vlak van landschap, biodiversiteit, zachte recreatie en landbouw. Kempens Landschap nam deze 23 ha voor 99 jaar in erfpacht, meteen ook het eerste grote project van de landschapsvereniging op het grondgebied van Olen. “Het is een belangrijke stap naar de opwaardering van het landschap en de recreatieve ontsluiting in de omgeving”, aldus gedeputeerde en co-voorzitter Peter Bellens.

Gedeputeerde en co-voorzitter Inga Verhaert besluit: “Vanaf nu kunnen we eindelijk beginnen met het echte werk. Kempens Landschap zal samen met het gemeentebestuur Olen een ruim gekaderde toekomstvisie ontwikkelen en de nodige inrichtings- en beheersmaatregelen uitvoeren om dit stukje natuur aantrekkelijker te maken voor wandelaars, fietsers en jonge gezinnen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer