Nieuws Kempen Zeepziederij WimPau uit Laakdal neemt deel aan de Open Bedrijvendag

Zeepziederij WimPau uit Laakdal neemt deel aan de Open Bedrijvendag

Zeepziederij WimPau uit Laakdal neemt deel aan de Open Bedrijvendag

LAAKDAL – WimPau, het bedrijf van de broers Wim en Paul Beyens uit Geel, produceert onder meer schoonmaakmiddelen en onderhoudsproducten voor zwembaden en jacuzzi’s. De ouders van de zaakvoerders richtten het bedrijf 56 jaar geleden op. Tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober willen Wim en Paul Beyens tonen dat lokaal ondernemen succesvol kan zijn.

Ferdinand Beyens en zijn echtgenote Joanna Verstrepen startten in 1966 in Geel als producent en leverancier van onderhouds- en zwembadproducten. De namen van hun twee zonen werden samengevoegd tot een bedrijfsnaam.

 

Oprichter Ferdinand Beyens.

In 2003 verhuisde het bedrijf, dat ondertussen in handen was van Wim en Paul Beyens, naar een industrieterrein in Laakdal. In 2007 nam WimPau ook de zeepziederij Schrijvers uit Oostmalle over en integreerde deze in het bestaande bedrijf.

Het bedrijf kende verscheidene uitbreidingen. Een laatste grote uitbreiding was er in 2017 met de bouw van een volledig nieuwe productiehal, magazijnen en burelen.

WimPau blijft groeien en wil dat aan de buitenwereld tonen. “We gaan voor een gestaag groeiscenario”, zegt Wim Beyens. “Vooral in het domein ‘private label’, waar we producten produceren voor klanten die deze onder eigen naam op de markt brengen, zit nog heel wat potentieel.”

Zeepziederij WimPau heeft vijftien mensen in dienst, die de inspanningen op het vlak van duurzaam ondernemen op prijs stellen. “Onze elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen. De overproductie delen we met bedrijven en huisgezinnen uit de buurt. Ook al het afvalwater wordt apart gezuiverd, zodat onze productie geen belasting vormt voor het milieu.”

 

Het nieuwe bedrijfsgebouw.

BelgiĆ« en Nederland zijn de afzetmarkten van WimPau, maar de verbondenheid met de directe omgeving is belangrijk. “Al onze medewerkers wonen in de buurt en de meesten komen met de fiets naar het werk”, weet Paul Beyens. “We dragen ook lokale verenigingen een warm hart toe. Tijdens de coronaperiode hebben we de jeugdverenigingen uit de buurt gratis ontsmettingsmiddel bezorgd, zodat ze veilig op kamp konden gaan.”

WimPau, gelegen aan de Kanaalweg 14 in Laakdal, nabij Domein De Vesten, is zondag 2 oktober van 10 tot 17u open. De rondleiding is rolstoeltoegankelijk, de opbrengst van een hapje en een drankje gaat naar de G-werking van de Geelse Tafeltennisclub en alle bezoekers maken kans op een pakket schoonmaakmiddelen ter waarde van 800 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.