Nieuws Limburg A2o breekt de ban in Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog de verbouwing toegekend van het iconische Belfius-gebouw Passage 44.

“Onze portfolio in Brussel groeit gestaag”, zegt architect-vennoot Luc Vanmuysen. “Dit zowel in de overheidsprojecten als die voor de private sector. Vandaar ook dat we een bijkantoor in Brussel hebben geopend, van waar we samen met een internationaal team meedingen naar de meest diverse opdrachten.”

De voorbije week vielen er enkele mooie orders in de bus bij A2o. Zo wonnen de Limburgers de architectuurwedstrijd voor de verbouwing en uitbreiding van de gekende Passage 44, het oude Belfius-gebouw. “Een bijzondere opdracht”, aldus Vanmuysen. “Het is een iconisch gebouw dat geldt als een hoogtepunt in de Belgische architectuurgeschiedenis. Het is een eer om dit nieuw leven te mogen inblazen. Het gebouw zal straks de nieuwe huisvesting zijn voor de KU Leuven in Brussel. De universiteit kiest daarmee voor een strategie van duurzame ontwikkeling en herwaardering van modernistisch erfgoed. Het gebouw staat immers op de erfgoedlijst van het gewest.”

A2o was ook runner up met een ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van de politiezone Brussel-Elsene. Daarnaast heeft het Hasseltse bureau een mooie opdracht binnengehaald in Evere (naast de NAVO-site), een groot huisvestingsproject in Anderlecht (170 eenheden) en een stadsvernieuwingsproject van 50 miljoen in Laken.

“Daarmee drukken we verder onze stempel op de realisaties in Brussel. Dit steeds met de focus op duurzame ontwikkeling, recuperatie van erfgoed en begeleiding van complexe stedelijke processen”, besluit Vanmuysen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.