Nieuws Limburg Aangepaste coronasteun voor Limburgse bedrijven

Aangepaste coronasteun voor Limburgse bedrijven

Aangepaste coronasteun voor Limburgse bedrijven

Investeringsmaatschappij LRM heeft via een kapitaalsverhoging 5 miljoen euro ontvangen om bedrijven te steunen waarin ze participeren. Het gaat om een coronamaatregel van de Vlaamse regering die hiermee de ongelijkheid met andere investeerders als Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) wil rechttrekken.

Onlangs pleitte Vlaams volksvertegenwoordiger Rita Moors (N-VA) in het Vlaams Parlement voor een gelijkstelling tussen de coronasteunmaatregelen van de investeringsmaatschappijen. Een boodschap die bij bevoegd minister Hilde Crevits (CD&V) is aangekomen en direct tot actie heeft geleid.

“De Vlaamse regering voerde tal van versoepelingen en aanpassingen door wat betreft de steun die bedrijven krijgen van de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV)”, brengt Moors in herinnering. “Die maatregelen kwamen er om beter te kunnen inspelen op de noden van de Vlaamse ondernemers. Maar voor alle Limburgse bedrijven die met LRM in zee zijn gegaan, werden er in het kader van de coronamaatregelen geen wijzigingen, noch uitzonderingen toegekend. Ik vond dat niet eerlijk.”

Met een kapitaalsverhoging van 5 miljoen euro krijgt LRM nu extra middelen ter beschikking om het steunpakket in het kader van corona bij te stellen. “Ik ben blij dat de ongelijkheid tussen PMV en LRM nu wordt rechtgezet. Deze beslissing is een hart onder de riem voor alle Limburgse ondernemingen bij LRM die in financiële moeilijkheden zijn terechtgekomen omwille van de coronacrisis en voorheen geen beroep konden doen op corona-achtergestelde leningen,” besluit het N-VA-parlementslid.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.