Aminolabs verdubbelt omzet (maar duikt in het rood)

Aminolabs, producent en verdeler van voedingssupplementen en andere organische basisproducten, heeft in het (verlengde) boekjaar 2009 de omzet nagenoeg verdubbeld. Waar in 2008 een resultaat van 10,8 miljoen werd behaald, sloot het vroegere Eurofood Belgium 2009 af met een omzetcijfer van 20,2 miljoen. Een opmerkelijke prestatie van eigenaar Roger Anné en zijn team, recent nog door JCI bekroond als Jonge Ondernemer van het Jaar.
Toch gaat de forse groei ook gepaard met de nodige pijnen. De investeringen in het (relatief) nieuwe gebouw, extra productiecapaciteit en het aantrekken van bijkomend talent (afschrijvingen en personeelskosten) drukken immers op de winstcijfers. Waar in 2008 nog een winst van 437.000 euro werd genoteerd, dook het resultaat voor 2009 (licht) in het rood met 13.400 euro.
Aminolabs kwam recent een aantal keren in het nieuws doordat baanwielrenner Iljo Keisse, de meest recente winnaar van de 6-daagse van Gent, stelde dat hij geen doping had genomen maar wel een vervuild voedingssupplement van Aminolabs de oorzaak was van zijn positieve plas. Maar Keisse werd toch geschorst en keerde pas enkele weken geleden terug naar de sport. De rechtszaak die Aminolabs tegen Keisse aanspande, is nog niet behandeld.