Nieuws Limburg Arkite, Vasco en Blue Foot Membranes triomferen

Arkite, Vasco en Blue Foot Membranes triomferen

Arkite, Vasco en Blue Foot Membranes triomferen

In het Huis van de Limburgse Ondernemer heeft Voka zopas de winnaars bekendgemaakt van de provinciale innovatieprijzen.

– In de categorie Industrie 4.0 ging de titel naar Arkite, dat P&V Elektrotechniek en Vengo achter zich liet. Arkite is gevestigd op C-Mine en maakt technologie om industriële processen beter en veiliger te laten verlopen.

– In de categorie Productinnovatie ging radiatorenfabrikant Vasco met de hoofdprijs aan de haal. Het bedrijf van Jos Vaessen en CEO Patrick Nijs innoveert dat het een lieve lust is, ook in andere toepassingen, zoals ventilatie. Haalden het net niet in deze categorie: Foamglas en Mobbit.

– Tot slot werd Blue Foot Membranes aangeduid als beste van de reeks ‘gamechangers’. Deze startup uit Lommel heeft als eerste in de wereld een technologie ontwikkeld om filtermembranen te zuiveren. Werden nipt tweede: Team Cyclis en Epihunter.

Uit de winnaars van de 3 categorieën werd tot slot nog één ‘overall’ laureaat gekroond: die eer was weggelegd voor Arkite (foto), dat zich hiermee het meest innovatieve bedrijf van Limburg mag noemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Kortrijk, Tongeren
Kortrijk

Tongerse wordt baas van Barco

De Tongerse An Steegen wordt vanaf 1 oktober co-CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij zal dan samen met Charles… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.