Bart Soetaers en Marc Max verkopen BKM

Telecom en ICT-onderneming BKM wordt overgenomen door Orange België. De 230 werknemers van het bedrijf met hoofdzetel in Hasselt, verhuizen mee naar de telecom-operator.

BKM werd opgericht in 1994 door het duo Marc Max en Bart Soetaers. Ze bleven al die tijd samen het bedrijf aansturen. Aanvankelijk verkocht BKM gsm's en toebehoren. Van daar evolueerde het naar andere telecom-producten, zoals centrales. Later kwam er andere hardware en software bij.

De onderneming groeide tevens door overnames. Vorig jaar nog werden er met CC@PS in Westrozebeke, Fonitel in Torhout, Data Unit en het cloud-telefonieplatform VoXX, maar liefst 4 bedrijven ingelijfd. Daarmee kwam de omzet uit op zo'n 50 miljoen euro.

Orange is blij met de aanwinst: "Met het oog op onze strategische B2B-ambities zal deze overname ons toelaten om ons aanbod te vergroten", zegt CEO Michael Trabbia. "Samen met de nieuwe collega's van BKM zullen we de ICT- en connectiviteitsmarkten verder uitdagen en gebruikmaken van mogelijkheden voor cross-selling."