Bedrijfswagens moeten Cegeka op afstand houden

Het Lummense IT-bedrijf RealDolmen (met hoofdzetel in Huizingen) neemt in de komende dagen opnieuw 35 nieuwe informatici in dienst. Jobs die worden ingevuld door studenten die van de hogescholen en de universiteiten worden geplukt. "Onze eerste stap is hen de sleutels van hun bedrijfswagen overhandigen," zegt ceo Bruno Segers (foto). "Dat geeft hen een enorme kick. Het bindt hen meteen ook volop aan ons bedrijf. Verleden jaar namen we er in een eerste fase ook al 70 op die manier in dienst."

Ondertussen betaalt RealDolmen echter de factuur voor meer dan 1.000 bedrijfswagens. Een ontzettend groot wagenpark waarvan de kostprijs steeds zwaarder weegt. "Dit jaar betalen we opnieuw 1,5 miljoen euro extra", zegt financieel directeur Paul De Schrijver.

Maar dat deert de IT-gigant niet. Het is een strategie om concurrenten als Cegeka (Hasselt) achter zich te houden. "We hebben nieuwe fundamenten gelegd," zegt Segers. "Het zal in de komende jaren ongetwijfeld tot een herschikking komen tussen de groten en de vele kleintjes in de sector. Als marktleider willen wij daar ten aanzien van onze drie grote concurrenten Cegeka, NRB (Ethias) en de Kronosgroep de lijnen uit zetten. Voldoende bijkomend personeel vinden is in dit opzicht echter wel een permanente bekommernis."