Nieuws Limburg Bedrijven pikken digitalisering pijlsnel op

Bedrijven pikken digitalisering pijlsnel op

Bedrijven pikken digitalisering pijlsnel op

In 7 jaar tijd is het aantal exportcertificaten dat digitaal werd aangevraagd gestegen van 20% naar 94%. “Een positieve evolutie, aangezien de administratieve vereenvoudiging een concurrentieel voordeel oplevert,” zegt Johann Leten van Voka Limburg, dat de exportcertificaten uitreikt.

certificaat van oorsprongDeze certificaten van oorsprong, nodig voor de export, kunnen sinds 2009 digitaal worden aangevraagd. Aanvankelijk gebeurde dat in 20% van de gevallen. Vorig jaar werd maar liefst 94% van alle 20.683 certificaten via digitale weg behandeld. Voka wil over enkele jaren naar 100% doorstromen.

“De digitalisering houdt tal van voordelen in voor ondernemers: de procedure is goedkoper, gemakkelijker, ze neemt minder tijd in beslag en de koerier- en portkosten vallen weg,” aldus Leten. “Wij zijn dan ook heel tevreden dat de Limburgse ondernemingen inzetten op digitalisering. Limburg is en blijft bij uitstek een exportprovincie. 75% van wat we produceren in Limburg gaat immers over de grenzen. Het geeft onze bedrijven een, weliswaar klein, concurrentieel voordeel én vermindert de administratieve lasten.”

Aantal digitale exportcertificaten Limburg:

2009 20%
2010 36%
2011 50%
2012 85%
2013 90%
2014 92%
2015 94%

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.