Nieuws Limburg Bewel bouwt bedrijf voor service aan Scania

Bewel bouwt bedrijf voor service aan Scania

Bewel bouwt bedrijf voor service aan Scania

Maatwerkbedrijf Bewel heeft geïnvesteerd in een nieuw gebouw van 21.000 m² in Oudsbergen. Het pand is gelegen naast Scania Parts Logistics en biedt plaats aan minimaal 75 medewerkers ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Zij zullen de volgende 9 jaar als ‘inhouse hub’ de dienstverlening voor Scania verzorgen.

Het logistieke centrum van Scania doet al geruime tijd een beroep op Bewel om de verpakking van kleine onderdelen uit te voeren. Er werken vandaag al zo’n 100 maatwerkers. Die samenwerking wordt nu bestendigd in een overeenkomst voor lange termijn. Bewel is zelf bouwheer en eigenaar van het bijkomende gebouw waarin Scania meerdere activiteiten kan ontwikkelen. Daarbij is afgesproken dat hier de volgende 9 jaar een tewerkstelling van minimaal 75 Bewel-personeelsleden gegarandeerd wordt.

“Het nieuwe complex ligt achter de huidige Bewel-vestiging”, vertelt Johan Bongaerts, Algemeen Directeur van Bewel. “Met een oppervlakte van 21.000 m² is het onmiddellijk onze grootste productiesite. In het nieuwe pand hebben we de nadruk gelegd op duurzaamheid, veiligheid en comfortabele werkomstandigheden. Het ontwerp is ontstaan uit onze gezamenlijke visie op de structuur van een ideale logistieke hal, gebouwd door aannemer Cordeel.”

“We hebben enorm veel vertrouwen in Bewel”, zegt Dirk Fritzsch, Managing Director van Scania. “Hun mensen leveren echt goed werk. Eigenlijk zien we hen niet als buitenstaander of leverancier. De maatwerkers horen bij ons team. Die intense samenwerking ligt in lijn met onze missie, die sociaal engagement vooropstelt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons geen holle slogan, maar dagelijkse realiteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.