Nieuws Limburg Bilzens bedrijf wereldwijd gevraagd voor kleuradvies

Bilzens bedrijf wereldwijd gevraagd voor kleuradvies

Bilzens bedrijf wereldwijd gevraagd voor kleuradvies

Het Bilzense bedrijf Menccolor.be wordt vanuit de hele wereld geconsulteerd om advies te verstrekken bij de reproductie van peperdure kunstwerken. Als expert in kleurbeheer wordt zaakvoerder Marc Cielen gevraagd om in alle discretie, gespecialiseerde fotografen te begeleiden bij digitale reproducties.

Menccolor.be is sinds 2004 gespecialiseerd in digitale fotografie. Zaakvoerder Marc Cielen legt zich toe op kleurbeheer, meer bepaald op de techniek om kleuren van digitale opnames ongewijzigd te houden, van opname tot afdruk. Hij heeft hierover jarenlang in heel België en Nederland opleidingen en workshops gegeven in bedrijven, scholen en fotoclubs. “Binnen deze discipline hebben wij een eigen werkwijze ontwikkeld, die de tijd die nodig is om tot de juiste afdruk te komen, drastisch verkort”, zegt Marc Cielen. Een expertise die niet onopgemerkt is gebleven.

“We zijn aangesproken door een grote multinational, waarvan een onderafdeling gespecialiseerd is in de reproductie van meestal zeer dure kunstwerken. Omdat dit een kritisch procedé is, kan er niets aan het toeval overgelaten worden. De kleuren moeten exact zijn, en dat is niet eenvoudig.” In eerste instantie werden enkele kunstwerken in het museum van Reims en uit private collecties in Frankrijk gereproduceerd. Nu stromen er ook opdrachten uit Latijns Amerika binnen. “Het gaat om de reproductie van een exclusieve collectie, waarvan de eigenaar absolute discretie eist. Daarom wordt de fotograaf die ter plaatse de opnames verzorgt, door ons via videoconferentie live begeleid. Hierdoor kunnen de uiteindelijke afdrukken met een minimum aan correcties door ons afgewerkt worden en beschikt de klant over zeer realistische kopieën van zijn kunstwerken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.