Nieuws Limburg Bosmans maakt zich druk om ecologie

Bosmans maakt zich druk om ecologie

Bosmans maakt zich druk om ecologie

De Lommelse familiale drukkerij Bosmans heeft zopas 1,6 miljoen euro geïnvesteerd in machines om duurzame verpakkingen te produceren. “Daarmee spelen we in op de gestegen vraag naar ecologisch verantwoorde oplossingen”, zegt eigenaar Bern Bosmans.

Bosmans is een klassieke drukkerij met specialisatie in labels voor textiel en voedingsproducten. Daarnaast maakt het bedrijf in eigen huis bedrukte postdozen voor online webshops, maar ook luxe product- en geschenkverpakkingen. “Klanten zijn milieubewust geworden en vragen zelf naar ecologische verpakkingen”, aldus de zaakvoerder. “Wij doen er alles aan om aan hun vraag tegemoet te komen.”

En dus stapte Bosmans over op eco-vriendelijk papier en karton. “We drukken zelfs met vegetale en bio-inkten”, vertelt Bern. “Bovendien zijn onze drukpersen stroombesparend en draaien ze op groene energie die wordt opgewekt met windmolens uit de buurt. Dat alles heeft een flinke financiële inspanning gevergd, maar dat hebben we er graag voor over.” In het totaal maakte Bosmans maar liefst 1,6 miljoen euro vrij om de productie milieuvriendelijk om te bouwen.

De keuze legt hen geen windeieren, want er wordt druk gezocht naar drukkers. “We zoeken zowel operators als bedienden om ons bedrijf te versterken”, zegt Bern nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.