Nieuws Limburg Bouwbedrijf wordt transportonderneming

Bouwbedrijf wordt transportonderneming

Bouwbedrijf wordt transportonderneming

J&P Logistics, een goed draaiend transportbedrijf in Houthalen, was tot voor kort nog een bouwonderneming. “Maar nadat ik mij bij het bedrijf heb ingekocht, bleken er meer opportuniteiten te liggen in de transportsector, waar ik zelf al 24 jaar ervaring in heb,” zegt zaakvoerder Julian Planas. “Vandaar dat we de bouwactiviteiten hebben verkocht, en fors geïnvesteerd hebben in logistiek.” Die investering houdt onder meer de aankoop in van 6 nieuwe DAF-trucks. “We wilden in tijden van crisis toch de financiële inspanning doen, zodat we klaar staan als de conjunctuur weer op topniveau zit. Daarom zijn we ook in zee gegaan met één partner voor ons hele wagenpark, met name TTL in Houthalen.”

Daarmee beschikt J&P Logistics nu over 11 voertuigen. De omzet steeg in een jaar van 600.000 naar een miljoen euro. “Het succes is mede te danken aan de goede contacten die we hebben in Spanje,” legt Julian Planas uit. “De Spanjaarden zetten hun opleggers in Zuid-Frankrijk op de trein, en wij halen ze af in Noord-Frankrijk. Van daar uit nemen wij de hele distributie in de Benelux en Skandinavië van hen over. Als we voldoende vrachten hebben om terug richting Spanje te gaan, zetten wij de trein in Noord-Frankrijk opnieuw in beweging. In totaal zo’n 40 trailers per week.” Het gebruik van de trein is een creatieve manier om de lange rit door Frankrijk uit te sparen. “We kunnen toch niet concurreren met de goedkope Oostblokkers,” aldus nog Planas. “Vandaar dat we op deze manier een oplossing hebben gevonden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.