Nieuws Limburg Brabantia gaat ook eigen winkels openen

Brabantia gaat ook eigen winkels openen

Brabantia gaat ook eigen winkels openen

De producent van allerlei huishoudtoestellen Brabantia, met een belangrijke vestiging in Overpelt, heeft zopas in Eindhoven de eerste eigen winkel geopend. Het traditierijke bedrijf van Nederlandse origine wil hiermee echter niet de concurrentie aangaan met de duizenden verdeelpunten die nu al de spullen van Brabantia verkopen. Het gaat eerder om een concept-store, waar nieuwe modellen worden gelanceerd en de interactie met de eindgebruiker tot andere inzichten moet leiden.

Volgens de bedrijfstop is het ook de bedoeling om in België zo’n conceptwinkels te openen. Antwerpen wordt daarbij naar voor geschoven als mogelijke eerste locatie hiervoor.

Brabantia doet het overigens heel goed. Ook in Overpelt, waar zo’n 222 mensen werken, was het voorbije boekjaar erg positief, hoewel er intern nogal eens met cijfers en afdelingen wordt geschoven, wat puur cijfermatig een vertekend beeld kan geven. Zo noteerde Brabantia S&L Belgium in Overpelt een omzet van 67 miljoen en werd 3 miljoen winst geboekt.

Bij de nieuwe producten in het gamma horen ook de ‘keuken-organizers’, die dienen voor het handig opbergen van levensmiddelen in de originele verpakking. De stijlvolle bakjes, die ook op tafel kunnen gezet worden, werden onlangs nog bekroond met een IF Product Design Award 2012, een gewaardeerde internationale onderscheiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.