Nieuws Limburg Chef El Bulli komt servies kopen in Genk

Chef El Bulli komt servies kopen in Genk

Chef El Bulli komt servies kopen in Genk

Ferran Adria en zijn broer Albert hebben van de tijdelijke sluiting van toprestaurant El Bulli gebruik gemaakt om een totaal onverwacht bezoek te brengen aan Studio Pieter Stockmans in Genk. Als El Bulli – meermaals bekroond als beste restaurant ter wereld – in 2014 heropent als een ‘culinair onderzoekscentrum’ willen de Spaanse broers maar al te graag hun gasten bedienen op het porselein van Stockmans.

piet stockmans Voor Studio Pieter Stockmans is het een teken dat het Genkse porselein met de typische blauwe accenten, steeds meer op de internationale kaart komt te staan. “Nadat we eerst bekende chefs wisten te overtuigen in Limburg (Vivendum, Innesto) en de rest van België (Oud Sluis, Couvert-Couvert, Nuance), vinden steeds meer internationale toppers de weg naar Genk,” aldus de kunstenaar-ondernemer. “Buitenlandse 3-sterrenchefs als Alain Ducasse in Parijs of César Ramirez in New York zijn hier ook al klant geworden.”

Studio Pieter Stockmans mocht recent nog leveren bij het bekende Champagnehuis Dom Pérignon en ziet tevens veel bestellingen tegemoet van Duitse en Oostenrijkse chefs als Simon Taxacher (hotel–restaurant Rosengarten in Kitzbühel en Victor’s Gourmet van restaurant Schlossberg.

De internationale doorbraak van Piet Stockmans is dus een feit, en dit exact 50 jaar nadat hij in 1963 startte met porselein. De stad Herentals, waar hij vandaan komt, zal hier overigens een tentoonstelling aan wijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.