Nieuws Limburg Corona op het werk: hoe zit het nu?

Corona op het werk: hoe zit het nu?

Corona op het werk: hoe zit het nu?

Voka Limburg vraagt dat er duidelijkheid komt over de coronamaatregelen die op de werkvloer zullen gelden vanaf 1 september. “De huidige maatregelen zijn te streng, gezien de hoge vaccinatiegraad”, vindt Johann Leten.

“Vandaag blijft het voor werkgevers onvoldoende duidelijk welke maatregelen nog van toepassing zullen zijn op de werkvloer”, stelt de Voka-directeur. “Werkgevers willen samen met hun medewerkers een nieuwe start maken in september en hebben daar tijdig duidelijkheid rond nodig. De coronamaatregelen op de werkvloer moeten logisch zijn en aangepast aan de vaccinatiegraad.”

“Het verschil tussen wat privé weer mag, en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden. Een goed voorbeeld is de situatie in de bedrijfskantines: social distancing blijft daar vereist, terwijl dat niet meer hoeft in de reguliere horeca. Gezien de erg hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen vinden we het niet meer verantwoord om de coronamaatregelen zonder onderscheid aan te houden.”

Leten roept op om De Generieke Gids, die de coronamaatregelen op de werkvloer bevat, te actualiseren. “We herhalen ook de vraag om werkgevers inzicht te verlenen in de vaccinatiegraad van hun personeelsgroep. Dat moet gebeuren op een geaggregeerd niveau, zodat de individuele privacy gerespecteerd blijft”, besluit Johann Leten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.